Odemykání telefonu ksichtem

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
ransom

Odemykání telefonu ksichtem

#1 Příspěvek od ransom »

Nenarazili jste na něco podobného?
Tchýně za mnou přišla, že jí docela nedávno přestalo fungovat odemykání telefonu ksichtem. Dobu jsem si s tím hrál, bez výsledku. Zkoušel jsem to na dvou různých telefonech, s naprosto stejným vysledkem:
Můj ksicht si při počátečním nastavení oba telefony načtou a uloží ve vteřině. Je fuk za jakého osvětlení, jestli mám brejle nebo šátek na hlavě, jestli do kamery čumím kolmo nebo pod úhlem, jestli mrkám, mluvím nebo dělám držky. Prostě si v nastavení vyberu Odemčení pohledem, juknu do kamery, telefon si mě zapamatuje a normálně ho pak odemykám ksichtem.
Jakmile ksicht vymažu a zkusím to nastavit babce, tak ať děláme co děláme, odmítá jí to naskenovat a uložit. Ukazatel ubíhá, problikává hlaška "obličej příliš rozmazaný" (což není pravda, náhled je ostrý a nepřesvětlený) a po nějaké době pokusů to napíše, že se "něco nepovedlo".
Opakuju: Na dvou různých telefonech a několikrát jsem střídal za různých světelných podminek úspěšně svůj a neúspěšně panímámy ksicht.
Je možné, že si algoritmus prostě neví rady s nekontrastní stařeckou pletí?
Nepoužívám smajlíky. Pobavený nebo ironický tón si laskavě domyslete sami.
EKKAR

#2 Příspěvek od EKKAR »

Obvyklá identifikace využívá změření poměru vzdáleností určitejch bodů na rysech obličeje. "Chytá se" koutků očí, obočí, pusy, vrásek po stranách nosu, tvaru brady, špičky nosu, vzdálenosti nosní přepážky od horní linie rtu atp. Ať se paňmáma TROCHU namaluje = zvýrazní si oční linky a konturkou rty. Problém může dělat i depilovaný obočí nebo umělý řasy.
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
samec

#3 Příspěvek od samec »

Možno keby si videl, čo vidí skrytá infra kamera, tak by si zistil, čo je rozmazné.
https://www.youtube.com/watch?v=g4m6StzUcOw
Nepoužíva náhodou nejaký špeciálny pleťový krém proti face recognition s vysokým IR faktorom?
Alebo zváracie okuliare?
https://www.youtube.com/watch?v=yRFeS72IM6M
:coolglema:
ransom

#4 Příspěvek od ransom »

Ne.
Karle, vím jak rozeznávání obličeje funguje.
Babce je 83. Pokud se namaluje při skenování, nejspíš by se musela malovat furt. A jak by to dělali chlapi?
Nepoužívám smajlíky. Pobavený nebo ironický tón si laskavě domyslete sami.
pinidlo

#5 Příspěvek od pinidlo »

Ten mobil je od jakého výrobce?
Vím, že androidy to měly a možná ještě mají nespolehlivě (hlavně xiaomi je v tomhle přeborník, třeba to už vylepšili), přes normální selfie kameru. Narozdíl třeba iphone skenuje přímo IR senzorem, což je spolehlivější i za malýho světla.
bu2520

#6 Příspěvek od bu2520 »

Zhruba před týdnem, se mi samo od sebe vypnulo ověřování otiskem prstu. Tipuji že proběhla nějaká aktualizace k lepšímu.
PotPalo

#7 Příspěvek od PotPalo »

No tak otlačky prstov z populácie už majú zaznamenané, teraz potrebujú vyzbierať fotky xichtov. :twisted:
Je na čase vymeniť primátora Bratislavy, a celú tú neschopnú pakáž okolo.
Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“