Dlouhověkost

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Hill
Administrátor

#16 Příspěvek od Hill »

Ba jsou i tací, o nichž nevíš, dokud se nenapijou. Ale, když požijí, říkáme si, jestli tu nejsou zbytečně dlouho.
kokun

#17 Příspěvek od kokun »

:) :D :lol: :prst:
Honza - kokúň

#18 Příspěvek od rudolf02 »

Vidíš Tome, a to jsem si myslel, že jsem bibli četl. A toto se mi nespojilo. Von pán Staněk mluvil o 120 letech dožití v optimálních podmínkách běžné populace, ale není ojedinělý mezi vědci (nemluvím o lovcích grantů, ale lidech, kterým jde skutečně o vědu). Mám pocit, že v šedesátých letech se o tom zmiňovali i někteří mystici (Minařík?).

Jo a dvakrát překvašený rybízák s ušlechtilými kvasinkami lepší než mnohé vínko z Moravy. A je zajímavé, že život prodlouží, mysl projasní a přátelství utuží.
ransom

#19 Příspěvek od ransom »

Podobně blahodárné účinky jiní přisuzují černému pivu, slivovici, pampeliškovému medu, melase, mumiu, canabisu, šungitu, polarizovanému světlu, rybímu tuku, mrkvové šťávě, vlastní moči...
Bible se nečte. To je nekonzistentní sbírka různých spisů. To by bylo jako číst knihovnu zleva doprava. Začít atlasem hub, a pak přes jízdní řád k Sonetům, pak Sinuheta, a zakončit údržbou škody 1000MB.
Nepoužívám smajlíky. Pobavený nebo ironický tón si laskavě domyslete sami.
kokun

#20 Příspěvek od kokun »

kokun píše:...
ČSSZ aktualizuje přehled 100 (a víceletých) občanů ČR (a jednotlivých krajů) vždy k poslednímu datu jednotlivých čtvrtletí (viz odkaz výše). Přestože máme dnes už 5.7. tak bohužel ještě nezveřejnili tabulku (dávají si načas) za 2. čtvrtletí (tj. ke 30. červnu 2025) - kde by se soused měl objevit právě v kolonce těch 103-letých (k 31.3. byl ještě mezi 102-letýma, páč měl těch 103 let až v dubnu!).
Tak nwm - dávají si načas stále :( ( https://www.cssz.cz/web/cz/duchodova-st ... #section_3 )
Asi mají "prázdniny" jak parlament. A soused je (bohužel) pořád v nemocnici :o :(
Honza - kokúň

#21 Příspěvek od Mahoney »

1. Nikomu nikdy nepřejte smrt
2. Doporučuju
p32

#22 Příspěvek od p32 »

kokun píše:Tak nwm - dávají si načas stále :( ( https://www.cssz.cz/web/cz/duchodova-st ... #section_3 )
Asi mají "prázdniny" jak parlament. A soused je (bohužel) pořád v nemocnici :o :(
Tak minulý rok to bylo zveřejněno 22.7. Vydrž. :lol:
kokun

#23 Příspěvek od kokun »

p32 píše:Tak minulý rok to bylo zveřejněno 22.7. Vydrž. :lol:
No - přestože už je prakticky konec červce, tak si na čas dávají stále :(
Včera jsem zastihl jeho nejmladšího syna - soused je stále ještě v nemocnici, ale od příštího PO (4.8.) by měl být převezen do sociálního zařízení, vzdáleného necelých 30km od místa trvalého bydliště. Tam bude mít lepší podmínky neustálé péče, kterou bude po hospitalizaci potřebovat, než kterou by mu mohli (nadále) poskytovat synové doma.
Honza - kokúň

#24 Příspěvek od kokun »

Po téměř půl roce jsem tu zase,
Když jsem zakládal tohle vlákno, bylo to v souvislosti s myšlenkami na našeho (103-letého) souseda z chalupy. 103 let mu bylo 16. dubna.
Teď je to cca 15 min., co odešli 2 sousedovi synové - přijeli se smutnou zprávou: soused včera zemřel. Nebylo to nečekané - zhoršený zdrav, stav byl už nejméně 3 týdny - ale rovnou před Vánocemi, nic příjemného.
R.I.P.
Honza - kokúň
Kontaktovat uživatele:

#25 Příspěvek od Lukas-Peca »

To je mi líto, kdoví jestli někdo z nás bude mít štěstí se takového věku dožít, ne tak ještě aktivně. U vás je taková zdravá oblast, pokud to tedy někdo nepřehání s kořalkou. Bohužel hodně lidí stráví poslední roky života někde v alzheimercentru, to pak tu dlouhověkost ani nelze závidět.

Byl tedy o dva roky mladší než můj děda, ten bohužel měl zásluhou nacistů a komunistů podlomené zdraví a letos to bylo třicet let, co umřel.
kokun

#26 Příspěvek od kokun »

Honza - kokúň

#27 Příspěvek od ransom »

A k čemu je taková dlouhověkost vůbec dobrá?
Nepoužívám smajlíky. Pobavený nebo ironický tón si laskavě domyslete sami.
p32

#28 Příspěvek od p32 »

To nikdo neví, ale každý to chce. :lol:
bastliar

#29 Příspěvek od bastliar »

Liek ktorý by mal predlžovať život sa ukazuje byť metformin
mi-ro

#30 Příspěvek od mi-ro »

U soudu: „Jste obviněn z podvodu při prodeji elixíru dlouhověkosti. Byl jste za to už někdy trestaný?“ „Ano, dvakrát. V roce 1692 a v roce 1843
..to bude jen ňákej odpůrek
Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“