Kolotoče

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
ransom

Kolotoče

#1 Příspěvek od ransom »

https://youtu.be/WQmluo8zi6k

To je záznam z autokamery ze dnešního rána. Má to minutu, podstatná je část asi tak kolem poloviny. Byl jsem línej to stříhat. A o co jde:
U České Skalice se chystá veliké každoroční mecheche zvané Tropická pouť. To najdete bez problémů na internetech.
Letos je ale pouť přemístěná na opačnou stranu cesty, na jinej plac. Celej den na to koukáme: Kolotoče, autodromy, střelnice, stánky s balónky a jánevímcoještě, všecko rozestavěné přímo pod vedením VN, v jeho ochranném pásmu.
Ten největší bazmek, co tam trčí - jmenuje se to Apollo 13. Ono to není moc vidět, ale je to tak dvanáct, možná patnáct metrů vysoká věž, na které se ve svislé rovině točí dlouhé rameno se sedačkami na obou koncích. Ty budou míjet krajní vodiče vedení VN o pár metrů - mým okem blíž jak o těch deset metrů, co káže ochranné pásmo. Nedej bože, kdyby se to sklaplo.
Mně se to celý vůbec nelíbí. Co vy na to?
Nepoužívám smajlíky. Pobavený nebo ironický tón si laskavě domyslete sami.
BOBOBO

#2 Příspěvek od BOBOBO »

Co my , Ty si to musíš vyřešit , pokud to bereš za svůj problém . Jiní říkají hlásit se to má .
samec

#3 Příspěvek od samec »

Normalka. Kolotočari vždy zvykli táboriť v blízkosti elektrického vedenia.
BOBOBO

#4 Příspěvek od BOBOBO »

No tak byli nuceni , hodili fajfky na vedení a už se to tóčilo . Kolotoče na lidský pohon jsem již nezažil ... ale hoď si fajfku na kroucené vedení . :lol:
ransom

#5 Příspěvek od ransom »

Tak se to vyřešilo samo. Už se tam motaj z ČEZu a seče se louka vedle...
Nepoužívám smajlíky. Pobavený nebo ironický tón si laskavě domyslete sami.
mi-ro

#6 Příspěvek od mi-ro »

Tak ono na sekundár 400V se dá ledacos ale VN? To by byl rychlej kolotoč. A háky přímo na dráty pamatuju!! Když se sestavovala mlátička na obilí, elmotor byl ve dřevěné budce s reostaem i elměrem a nebo se háky připojovaly ve družstvě které mělo centrální měření v trafačce.
..to bude jen ňákej odpůrek
Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“