Bateriová 6-8" řetezovka na prořez
Moderátor: Moderátoři
Bateriová 6-8" řetezovka na prořez
Potřebuju něco na větve, co už neveme plotostřih. Ale občas bych to potřeboval na silnější klacky 10-12 cm. Utáhne to? A kolik takovejch klacků dokáže uříznout s cca 4 Ah baterkou? Benzínovku s 40 cm lištou mám, ale s tou se po stromech leze v mým věku dost blbě.
Díky
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
- Hape
- Kontaktovat uživatele:
Mám a na tenčí haluze, růže superHape píše:Já tedy žádnou zkušenost s řetězovou pidi pilkou nemám, ale neuvažoval jsi o nějakých uku nůžkách? Třeba by se s nima tenčí haluze líp zkracovaly, než řetězovou pilou. Samozřejmě na 10 - 12 cm větve by to nebylo.
- Hape
- Kontaktovat uživatele:
Jen její cena se, teď koukám, za ty dva roky skoro zdvojnásobila.
Ta ocaska s nástavcem na přidržení klacku je zase moc široká a taky nezvládá silnější klacky. Už jsem nad tím víckrát uvažoval a radil se s místním prodavačem zahradní techniky a fakt by mě nejlíp vyhověla malá řetězka ale jen do ruky. Tu na klacku jsem zkoušel u kámoše a moc mi nevyhovuje.Kdyby tak bylo něco na Makiťácký či Narexácký baterky, na to jsem zařízenej. I Parkside baterky mám, jen nabíječka mi ještě v záruce zčoudla a při reklamaci je asi neměli, neb mě vnutili peníze.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Na stejný baterky plotostřih téže značky. Ten cvakne cokoli živého tloušťky prstu bez náznaku námahy.
Na větve do 25mm lehoučký a dobře vyvážený 12V nůžky Bosch.
Všecko je tak dobře ovladatelný a pracuje skoro samo, že můžu práci delegovat na manželku.
Základ u těchhle akupilek je mít kvalitně nabroušenej řetěz.
Já to používám ke špalíkovači, kde je potřeba občas něco říznout a startovat co 5 minut motorovku je fakt voser. Takhle zmáčknu a řežu, položim a sama se vypne.
Určitě si nekupuj takový ty šidítka do jedný ruky co prodává Lidl. To má soused a je to naprosto k ničemu.
Porazil jsem s ní švestku 30 let starou a ten nástavec na držení větví při prořezávání sundavám, protože potrhá kůru. Ale chápu, že na nějakou plošnou úpravu živého plotu to není.Celeron píše:Ta ocaska s nástavcem na přidržení klacku je zase moc široká a taky nezvládá silnější klacky.
Břečťan jsem taky trestal plotostřihem a řetězem.