Je CB stále aktivní?
Moderátor: Moderátoři
Je CB stále aktivní?
Spíš by mě zajímalo, jestli se dá někdo tady v česku ještě na CB chytit, a nebo tam s někým pokecat, protože jsem slyšel že CB je mrtvý, ale nevim co je na tom pravdy.
Díky za odpovědi.
A kutilmile - nelituju tě
Bohužel, na pásmu za celou dobu naprosto nic, zcela mrtvo. Z lidí co jsem znal že mívali na střeše klacek ho už před lety všichni shodili.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Více informací je na ok1ocb.cz
Atuální stav Hotspotů
K provozu je tedy potřeba radiostanice, která umí pracovat na kanálech 41 až 80 a je vybavena možností vysílat CTCSS subtóny.
Zvláštní, já vím minimálně o dvou kamenolomech (Potštejn, Hanušovice), kde je 1-2 km před nima cedule se zákazem používání veškerých vysílacích zařízení.vrky píše: Třeba kamenolomy mají na vjezdu ceduli s kánálem a každý řidič se musí před vjezdem nahlásit.
-
petrfilipi
Celeron píše:...vrky píše:...
petrfilipi píše:...
V lomech, kde nepoužívají elektrickej roznět, ale jen a výhradně klasickou zápalnici nebo bleskovici s mechanickým počinovým ústrojím NEMUSEJÍ dodržovat předpisy o zdrojích vf energie. Záleží na tom, jakou technologii přenosu roznětu si zvolili.vrky píše:...
A kutilmile - nelituju tě
Ty Italy slyšíš proto, že je vysoká aktivita slunce a na těchto frekvencích pak dochází k odrazům signálů přes ionizované vrchní vrstvy naší atmosféry. Udělat spojení s Italem, nebo podle podmínek třeba s Anglií může být snadnější, než dovolání do sousedního okresu.pinidlo píše:To je zajímavý, že v Itálii je tak aktivní, ale jinde už tolik ne. Až si udělám nějakej zdroj tak to zkusim zapnout a uvidim, ale když jsem se koukal na SDR blízko mě, tak tam byli jenom ti Italové.