Je CB stále aktivní?

Poruchy, opravy, rady, návody (kromě návodů na UNLOCK !)

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
EKKAR

#16 Příspěvek od EKKAR »

Celeron píše:Hmm, a co tohle, třeba u Žumberku? https://mapy.com/cs/zakladni?pid=899722 ... z=15&ovl=8
Jirko - píšu KDE NEPOUŽÍVAJÍ ELEKTRICKEJ ROZNĚT. U většiny průmyslovejch/důlních/lomovejch trhavin k regulérnímu odpálení nepotřebuješ elektrickej palník, ale stačí, POKUD JE V KONTAKTU S NÁLOŽÍ KONEC BLESKOVICE = PRIMACORDU. Samotnej Primacord se dá odpálit mechanickým palníkem s nábojkou podobnou náboji do brokovnice - zmáčkneš, náboj se odpálí, jeho exploze iniciuje Primacord a ten přenáší detonační vlnu až přímo do náložek. Časování/zpoždění v řádu milisekund se dá realizovat pyrotechnickýma zpožďovačema předem vloženýma do trasy Primacordu. Pouhým svázáním několika kusů Primacordu elektrikářskou lepicí páskou k sobě dokážeš roznětnou detonační vlnu rozbočit. Nepotřebuješ nic elektrickýho a můžeš takhle odpalovat i v prostředí s vysokou hladinou EMI bez rizika nežádoucí iniciace.
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
Michal22

#17 Příspěvek od Michal22 »

Já si někdy kolem roku 1996 pokecal s člověkem z Rotterdamu
Civilizace založená na oboustranné lepící pásce nemůže dobře skončit...
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
pinidlo

#18 Příspěvek od pinidlo »

Ta aktivita slunce je ted v jakém stádiu, ještě se zvyšuje nebo už odeznívá, a budu muset čekat 11 let na dobrý podmínky?
Mikras
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od Mikras »

Podle předpovědi by měl být letošní červenec maximem 25. cyklu měření. To ale neznamená žádný konec dobrých podmínek na horním okraji krátkých vln, případně i na VKV a VHF pásmu.

Podmínky klesají postupně a tak máme ještě tak cca tři roky možnost aktivity slunce využít. V jejím minimu pak bývají zase lepší podmínky na spodním okraji KV. To ale využijí jen radioamatéři.

Něco o aktivitě slunce zde.
Sandal

#20 Příspěvek od Sandal »

Hned jsem si myslel, že to budou data z Ondřejova. Mimochodem velmi doporučuju se do areálu ASÚ Ondřejov podívat, a absolvovat komentovanou prohlídku. Je to tam fakt zajímavý. Já tam jdu občas jen na procházku po areálu, a nikdy mne to tam neomrzí. Jsou tam k vidění jejich zařízení, které je na volném prostranství, a lze je detailně prohlédnout.
Lepší jednou ukázat, než desetkrát vysvětlovat :-)
Celeron

#21 Příspěvek od Celeron »

Sandál, ještě tam mají Würzburg Riese, co se desítky let používal na měření slunce? Kruhová 7m parabola na otočným domečku.
Pak by tam měla být i dost předělaná Freya, jen už nepamatuju, jestli na sledování meteoritů, nebo jako sledování oblačnosti.
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Odpovědět

Zpět na „Autorádia“