DENON D-100

Opravy a závady na MG, RMGF, CD, zesilovačů, receiverů, reprosoustav

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
jardafiala

DENON D-100

#1 Příspěvek od jardafiala »

Zdar, opravil jsem zesilovač a CD co jsem koupil, potřeboval bych propojovací kabel. Lze koupit konektory na foto? Samozřejmě samec a s více vývody než je na foto, počet vývodů 15. Nějak nemůžu najít, možná se jen špatně ptám? Jak je známo, správně položená otázka je půl odpovědi. Případně kdynby někdo měl z nějakého vraku...
Přílohy
P1010004.JPG
P1010004.JPG
P1010005.JPG
P1010005.JPG
Naposledy upravil(a) jardafiala dne 10 črc 2025, 15:14, celkem upraveno 1 x.
eleferner

#2 Příspěvek od eleferner »

Pripomina mi to Micro-match konektory od TE, ale mnoho detailu nesedi. Jaka je roztec kontaktu, resp. zil v kabelu?
jardafiala

#3 Příspěvek od jardafiala »

Zdar, je to podobné ale není to ono, v katalogu ani nemají 15pin atd, jsou, jak píšeš, jiné. Rozteče jsem doplnil. Lumpové (DENONi), v servisním manuálu v seznamu dílů je to zmíněno jen jako datová zásuvka či podobně bez bližšího označení. Nějak zvlášť mě to netrápí, mám jen CD a zesilovač, do sestavy patří ještě tuner a kazeťák které nemám, kabel by měl být pro ovládání komponent dálkou. Pro připojení CD kablík udělám ale doufal jsem, že v tom nejsem sám a že už to někdo řešil (a vyřešil).
eleferner

#4 Příspěvek od eleferner »

Zmeril jsi to spravne? Moc se mi nechce verit, ze by si Denon nechaval na zakazku vyrabet plochy kabel z rozteci zil 1,4 mm.
Keszeg

#5 Příspěvek od Keszeg »

Na ebay se dá koupit, i když dost mastný, hledej "denon system ribbon cable". Na "elektrotanya" je manuál, ale přímo typ konektoru na první pohled jsem nenašel. Možná hledat dále i "denon 15p sytem connector", na různých fórech se to řešilo....
jardafiala

#6 Příspěvek od jardafiala »

Výsledek je jasný (Keszeg dík za odkaz, postoupil jsem o krůček dál)
- konektory jsou atypy a zdá se že nesehnatelné
- hotové jsou k mání za cenu celé sestavy
- pro různé sestavy se liší počtem pinů, pro D110 má 13pinů, hodil by se ten pro D90
- na fórech jsou k nalezení podobné hlasy jako můj, bez řešení
- na stránkách DENONu se tváří jako by se zesilovačem UPA 100 neměli nikdy nic společného
Habesan
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od Habesan »

Nějaký chlapík je prostě vyrábí 3D tiskem:
https://www.ebay.com/itm/192653404036
Viz. též:
http://www.ebastlirna.cz/modules.php?na ... ic&t=70417
Sháním hasičák s CO2 "sněhový", raději funkční.
(Nemusí mít platnou revizi.)
(Celkově budu raději, když se to obejde bez papírů.)
jardafiala

#8 Příspěvek od jardafiala »

Ze zvědavosti jsem prošel odkazy i odkazy na odkazy, stále platí, že klasické řešení je v nedohlednu, 11 polové (z odkazu na ebay) nepoužiju, jsou trochu jiné a mají 11 pinů, další odkazy též bez výsledků. Sedí fotky v druhém odkazu (15 pinové zásuvky). Nicméně řešením je použít samostatné piny do příslušných zdířek podle SM a zalití slintací pistolkou. Až se k tomu dostanu přidám foto provedení.
Odpovědět

Zpět na „Audiotechnika“