Flexa - teplota převodovky

Problémy s elektrickým nářadím

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
jasnap

#16 Příspěvek od jasnap »

HF_Tech píše:norrsken může být rád, že si nekoupil metabo. To má půlku skříně převodovky z plastu 8-)
Nevím, jak teď, ale před 15ti lety jsme pořídili do práce 150ku Metabo-pomalý rozběh, regulace otáček, malá a lehoučká, lepší flexu jsem nikdy nedržel v ruce, nařezala nejen kilometry obkladů a dlažby a odešla před pár lety.
Celeron

#17 Příspěvek od Celeron »

Když si koupíš DUSSe, tak tam je vyloženě napsáno "doživotní náplň převodovky" :wink:
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
rnbw

#18 Příspěvek od rnbw »

Ked dozije napln, dozije aj prevodovka.
Celeron

#19 Příspěvek od Celeron »

To samý píšou u robotický převodovky Citróna C4. Zatím žije 180 tisíc km.
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
BOBOBO

#20 Příspěvek od BOBOBO »

Převody šikmého ozubení ani jinak pracovat nemohou . I 60°C by mi nevadilo . Čemu to jako má vadit ??
p32

#21 Příspěvek od p32 »

On to byl původně jen dotaz, jestli to je normální, že se to někde hřeje. Velblouda z toho udělali ostatní. Jak se hřejí flexy, s kterými řežu trubky, cihly a šutry? To nesleduji, protože v pravé ruce mám konec flexy s vypínačem a v levé takové to držadlo, které se dá přešroubovat vždy na potřebnou stranu. Abych ještě šahal na něco jiného, když to nehoří, tak takhle pomatenej zase nejsem. :lol:
EKKAR

#22 Příspěvek od EKKAR »

Je to hlavně o kvalitě výroby těch kuželovejch ozubenejch kol a o vůli v sestavení. Kdyby se nějak moc kvůli nadměrnýmu tření hřály reduktory u větších výkonnejch mašin, asi by brzo smrděly po vyteklým a připáleným mazivu, nebo by musely mít nějakej přídavnej chladič. U malovýkonnejch ručních flexek to tolik nehřeje, tak u nic výrobci spoléhají na těch pár malejch žebírek, že to teplo dokážou uchladit i když samotným převodům se moc péče při výrobě nedá ...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
BOBOBO

#23 Příspěvek od BOBOBO »

Zabejvat se takovejma ho vnama . :roll: :roll:
Odpovědět

Zpět na „Elektrické nářadí“