Po sobotní vichřici a bouřce nefuguje satelit
Moderátor: Moderátoři
Po sobotní vichřici a bouřce nefuguje satelit
19.2 st. to je Astra, že. Vyzkouším večer doma.
hobza píše:Jsi určitě na jiné družici.Někdy stačí 2 mm a je to v háji.
Díky za odpovědi, zítra zkusím vzít receiver do servisu, aby se mi na něj koukli a případně bych aspoň věděl jestli je v pořádku, abych se od něčeho odpíchnul. No jestli je zdeformovaná parabola nevím, tak zase jsem neměl čas to zjistit a zatím jsem nic neviděl, ale možné je vše. On je ten držák LNB dost fórový. Je to Mascom MC 1100cr a parabola 80cm. Než přišla vichřice, šlo to v pohodě. Ale zkoušel jsem to nastavovat několikrát a měl jsem napojen satfinder,zdálo se že podle směru kompasu a doladění jsem na Astře, ale bez úspěchu. Nějak tam na půdu budu muset dostat TV a sledovat to na tom měřiči signálu a kvality. Když musím běhat až dolů, tak se to nedá. Zatím jsem to vždy nastavil podle kompasu a podle stupnice na parabole a šlo to, maximálně jsem to jen doladil. No asi to budu dělat pak až v sobotu, kdy na to budu mít čas a hlavně světlo. Zkusím vše překontrolovat a pak uvidím
sabous píše:prvně se ujisti na přístroji jestli máš správné nastavanení antény ,frekvence,polarizace,přenosové rychlosti atd. a pak mužeš ladit.jseš stopro na jine družici těch potvor je tam na jedne hromadě hafo.lepší je nastavit přístroj u souseda na signalu a pak doma jen ladit na stanici.tak at se daří.
Jo, vím že je jich tam hafo, ale zatím mi to vždy šlo nastavit v pohodě na tu správnou družici, měl jsem to tak za deset minut hotové, ale po té vichřici je problém, asi to nějak muselo pokřivit tu parabolu, zkontroluji to a změřím vzdálenosti od krajů ke středu LNB. Je to jen plech a dost se to kroutí a je možné, že nějaký poryv tomu trochu pochroumal fasádu. Nějak zkusím na půdu dotáhnout TV a když tak to budu ladit na ní, jinak když musím vždy pracně sběhnout až dolů je nahouby. Hlavně že není poškozený přijímač a LNB. Trochu se na to ještě podívám a věřím, že se to podaří. Ale co musím někdy udělat, je zesílit ten stožár, mám ho jen z coulové trubky a to se vě větru kýve, což není dobré
Když to nastavím dobře podle kompasu na správné stupně, třeba na Astru 1, 19,2°a nastavím elevační úhel, měl by být 32°, ale já ho musím dávat 30°, tak to jde opakovaně a to s tím mám rovnou tu Astru 3, 23,5°a vše je v pohodě. Proto mi bylo divné, že to po té vichřici nešlo a já to nastavoval na blbé směry
Co se týká těch servisů na satelity a antény vůbec, tak s tím mám bohužel špatnou zlkušenost. U nich je to jen o penězích a ne o pomoci, když to nejde. Onehdá, když jsem si koupil TT kartu a nešlo to, tak za prvé mi ten servisák říkal do telefonu, že toho má moc, že si to teď mnoho lidí objednalo a že to nestíhá. A to bydlí asi sto metrů ode mně a asi dvacet minut mi vysvětloval do mobilu, jak to nejde udělat doma a že se to musí jen těmi jejich přístroji a jak je to s těma satelitama na prd. Prý by to u mě trvalo tak hodinu a půl, že prý se mi teda nějak ozve, ale, že nemá čas. Jinak jim prý nevadí ani když je tma, to prý není problém, ale že by zvednul zadek, když byl doma a zašel se aspoň podívat, to ne. A celý problém byl v tom, že jsem si kdysi namontoval ten druhý konertor na Hotbird, tedy jiný směr (už jsem to zapomněl) a teprve, když jsem koupil tu TTkartu, tak jsem potřeboval dát konvertor na opačnou stranu (což jsem si v tu chvíli neuvědomil ), zapomněl jsem, kde je vůbec, pak a bylo po problému. To jsem přehodil a s kompasem po tmě nastavil za deset minut. Tak kde je potom ta nutnost dělat to za dost veliké prachy tím jejich přístrojem?
Tak doufám, že mě hned seřve nějaký satelitový servisman