Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.
Jestli myslíš tohle: https://www.zbozi.cz/vyrobek/banquet-cu ... -na-ovoce/ případně tohle: https://www.zbozi.cz/vyrobek/king-hoff-kh-1424/ (oba se tvářej jako jiná značka, ale na první pohled to je jen rebranding), tak jo, souhlas, ta hubička vyvedená do strany je naprosto blbě skloněná a navíc je krátká. Na vině je licí forma - vhodnější tvar by se daleko hůř zaformovával a na modelu by se při formování do písku ulamoval = byla by vyšší zmetkovitost.
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě !!!
Tak nakonec poradila tchýně. Bobulku neloupat. Nakrojit po obvodu křížem, vyloupnout pecku, a teprve pak čtvrtky zbavit šlupky škrabkou na brambory.
Jak se to nejdřív oloupe, tak není za co vzít.
Nepoužívám smajlíky. Pobavený nebo ironický tón si laskavě domyslete sami.
Koukám, co to tady řešíte za odšťavňovač. Já mám UKS masostrojek, do kterýho se dá dlouhej kompresní šnek, na ten se nasadí sejtkoroura asi 12 cm dlouhá, zatáhne převlečná marka, co u masa drží tu děrovanou kruhovou desku a na konci je žlab na odpad. Maká to suprově, zrnka a šlupky z toho lezou zcela suchý. Šťáva teče do misky, co se dává pod ten trubkový cedník.
Ten ruční s vývodem sťávy do boku pamatuju u babí, ale půjčovala si náš UKS, nejspíš to moc dobře nemakalo.
BOBO, stočil jsem, ochutnal a změřil cukrometrem. Je to suchý, pouze 2% cukru. Takže přisladit a koukat, jestli se zase rozbublá.
Kolik mám přidat cukru na 10 litrů?
No to radši né, ale mohlo by se to tam i zvrtnout.
Ale ocet se dělá fermentací z révy, nebo z řepnýho lihu. To mě kdysi tvrdili na exkurzi v Stredoslovenských konzervárnách a lihovarech v Liptovským Mikuláši.
Kluci slovenský, existuje to ještě?