inkoustová tužka
Moderátor: Moderátoři
Asi toho tolik nepamatuješ, co já. Nwm přesně jakou dvoubarevnou tužku máš na mysli ty, ale věz, že dvojbarevné (modrá - červená) tužka-inkoustovka skutečně existovaly. A to tady netvrdím jenom já - jsou tu i další pamětníciPavelFF píše:...
Míchají se tu dohromady pravá "inkoustovka" a dvoubarevná tužka(taková kancelářská pastelka na výkazy). Dvoubarevné tužky se neolizovaly, nemělo to efekt. Inkoustovka opravdu zfialověla.
Nevím ale proč se vlastně inkoustovka používala. Možná že nešla dobře vygumovat a tak měnit záznamy(?). Jinak by byla bývala stačila obyčejná tužka. Propisky tehdy nebyly běžné a plnicí pero bylo choulostivé v továrním provozu.
To že ty ji nepamatuješ, neznamená, že neexistovala.PavelFF píše:Červenou sólo olizovací inkoustovku opravdu nepamatuju.
Že si to plete víc lidí je normální.
Dokazuje to i foto, které tu postnul (hned na první straně) patrikvarga
Název i jiných mohl být stejný , ale nebyl stejný druh použití . Zatímco tu "fialovou" slinilo množství abonentů , tak čv a mo se takto nepoužívaly . Protože to použití znemožňovalo jednoduché vymazání . Což se v běžném použití jiných barev nepředpokládalo a nedělo .
Bořku - ale dal sem inkoustovku, ale už tu novou, ne tu původní-anilinovou, o které je tu především řečBOBOBO píše:Připomíná mi to politiku . Patrik jsem dal běžnou barevnou tužku , NE INGOUSTOVKU !
Inu ve společnosti je náhled a použití , že inkoustovka byla fialovo-modrá .
Název i jiných mohl být stejný , ale nebyl stejný druh použití . Zatímco tu "fialovou" slinilo množství abonentů , tak čv a mo se takto nepoužívaly . Protože to použití znemožňovalo jednoduché vymazání . Což se v běžném použití jiných barev nepředpokládalo a nedělo .
EDIT:
A ferdislav to tady všechno uvedl na pravou míru
Ostatní různobarevné "inkoustovky" jsou pro mě jenom pastelky, které se po namočení prostě jen rozpliznou a žádný barevný zázrak se nekoná.