Vkládání zajímavých obrázků IV
Moderátor: Moderátoři
Asi proto že ŠILELIS je litevská značka.p32 píše:Co mají Litevci společného s porovnáním vývoje techniky v Rusku (tenkrát CCCP) s vývojem v Japonsku? Nějak mi uniká to vtipné moudro.ransom píše:Na to bacha, Litevci jsou na takový označení dost hákliví.Celeron píše:A já kde se rusáci inspirovali s plecháčem Šílelbys.
- tomasjedno
A kutilmile - nelituju tě
Ještě po roce 2000 jsem tam občas viděl, že někdo má někde na skříni Hitlerovu podobenku. Prej spíš z hecu a jako jednu z mnoha historických postav. Nemají na něho tak negativní vzpomínky jako my nebo Poláci. Z naší perspektivy je to divný ale do jistý míry se to dá pochopit. Náš Karel IV taky nebyl žádnej anděl. Jen už to je prostě dýl.
- pojem banderovci vzniká až po WWII a to v russku, za účelem diskreditace Bandery. Cílem je snaha spojit vraždění civilistů ukrajinskou povstaleckou armádou s jeho jménem. I u nás, pokud si najdeš dobové protokoly, tak zadržení nejsou v těchto protokolech banderovci, ale příslušníci UPA. Sám Bandera byl skoro celou válku v base. Po okupaci Polska se sice dostal ven, ale v září 41 vyhlásil samostatnost ukrajiny a šel do sachsenhausenu.
- obrázek Hitlera je taky nesmysl. Oni dobře vědí, že do sféry vlivu tehdejšího CCCP je vehnal až pakt Ribentrop - Molotov (srpen 39) s Dolfovým souhlasem. Do té doby byli samostatní, a taky si to po velké válce vybojovali. Russáci dostali na budku jak od Estonců, tak od Lotyšů. A nakonec i od Poláků.