Nalisování 20-žilového plochého kabelu do konektoru IDC.

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
bdn

Nalisování 20-žilového plochého kabelu do konektoru IDC.

#1 Příspěvek od bdn »

Dotaz: Když potřebuju nalisovat kabel do IDC konektoru a nemám k tomu speciální kleště, je možné udělat zalisování ve svěráku ?
Myšleno konektor zapájený v DPS, jedna čelist bude tlačit TOP konektoru, druhá čelist bude ze strany BOTTOM DPS.

https://www.tme.eu/cz/details/t80620000 ... solutions/
Přílohy
dotaz_eb_250725.jpg
dotaz_eb_250725.jpg
teufel

#2 Příspěvek od teufel »

Ano, dělal jsem to také tak
felixbejk

#3 Příspěvek od felixbejk »

Taky to tak běžně dělám. Samozřejmě na ty piny co budou zapájený v desce je potřeba nandat patřičný počet desek, aby čelisti tlačily přes desky do plastu a ne do pinů.
yakl

#4 Příspěvek od yakl »

Chcelo by to možno prípravok z materiálu hrubšieho ako je dĺžka konektoru s dierami, navŕtanými cez diery v doske s roztečou 2.54 mm, aby sa dal konektor zasunúť, potom možno lisovať.
ZVUK2000

#5 Příspěvek od ZVUK2000 »

Také to dělám ve svěráku. Ale vždy to byly jen propojovací, neměly piny do plošňáku.
rnbw

#6 Příspěvek od rnbw »

Myslim, ze vobec nebude vadit tlacenie zospodu na piny. Do nich sa predsa zarezava kabel a teda na ne posobi sila aj z opacnej strany.

Jedine, ze sa mozu pokrivit, ak su prilis dlhe. V tom pripade by som tam dal kus handry.
kulikus
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od kulikus »

Nejspolehlivější a šetrná metoda je drát po drátu našťouchat šroubovákem do samořezných vidliček a pak dolisovat ve světáku a zavřít.
rnbw

#8 Příspěvek od rnbw »

To ma aky zmysel? Popiera to podstatu samoreznych konektorov - rychla instalacia.
Celeron

#9 Příspěvek od Celeron »

Boha jeho, co to tu vymejšlíte za petrakce? Na zapájený piny (nebo i na nezapájený) se nasadí PFL 20 konektor bez toho třmínku držící plochej kabel a smáčkne se to ve svěráku. Je možný použít PFL20 s namáčknutým kabelem, nebo i bez kabelu. Namačkal jsem jich takhle desítky a žádnej problém.
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
kulikus
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od kulikus »

Co je petrakce?
zdenoeddie
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od zdenoeddie »

Ja pouzivam toto, je to rychlejsie a bezpecnejsie ako zverak (da sa nastavit "uroven" stlacenia).

Obrázek
Celeron

#12 Příspěvek od Celeron »

kulikus píše:Co je petrakce?
Petrakce se v našich končinách říká nesmyslným, zbytečně složitým nebo drahým řešením věcí a postupům, který jdou vyřešit smysluplně, jednoduše a levněji, zkrátka když se nad tím víc přemejšlí. :wink:
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
bu2520

#13 Příspěvek od bu2520 »

já na to mám plastový hranolek s vyfrézovaným žlábkem akorát pro piny a lisuji to malým svěráčkem, klaště nedoporučuji nemají rovnoměrný stisk po celé ploše konektoru a u dlouhých může prasknout, nebo špatně zalisovat.
Mahoney

#14 Příspěvek od Mahoney »

Piny do nepájivého kontaktního pole, pole na rovný stůl a zvrchu zatlačit rovným předmětem, třeba prkýnkem (jestli nemáš pole, tak si předvrtej dírky do jiného prkénka). Jde to celkem lehce, někdy kluci ve výrobě klapali ty konektory jen tak v prstech (hlavně u menších šířek).
Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“