martinkopp píše:c53 píše:Pokud vim tak nick martinkopp mi nicim neprispel, jen otravuje zbytecnymi dotazy
To zadání je evidentně nesmyslné a bez znalosti konkrétní aplikace ti nikdo nic použitelného nenavrhne. Je hezké že ti někdo poradil LM5143, ale mi narozdíl od tvého nadšení není jasné, jak chceš integrovaným měničem s referencí na feedbacku 0,6V dosáhnout regulace od nuly (ať už tím myslíš cokoliv) apod. To že jsem ti nic nedoporučil má prostě svůj důvod.
Neni nesmyslne a v tomhle svete je vse otazka pomeru ceny k vykonu.
Jelikoz delam spis digitalni techniku a analog jen kdyz musim, tak se rad zeptam kolegu na foru kteri maji zase s timto zkusenosti, vetsinou delam s proudy o sest radu nizsimi. Aplikace neni dulezita. V principu je to silny elektromagnet pro merici ucely, ale pulzy PWM nebo vetsi zvlneni by mohly zpusobovat chyby v mereni. Rozhodne to neni na zvedani srotu jak ve Skrivancich na Kladne. Nevim, ale radeji jdu ve sve praxi pri navrhu na hranu moznosti. Kdyz potrebuji zvlneni do 100mV tak ho proste potrebuji a ptam se zde kolegu jestli je cesta. Par lidi mi smer a prakticke poznamky nadhodilo, vim ze jina cesta nevede protoze v tomto mam zkusenosti jen teoreticke. A pokud jim treba bude neco zlobit treba na LVDS, touchdisplayich, procaky, casovani RAM, sbernic, periferii a jine blbinky z me praxe tak jim zas poradim ja neco ze svych zkusenosti.
Ale vzdy se na forech (at uz je to o politice, autech, sexu nebo technice - zde o elektronice) objevi nekdo, kdo se stoura v okolnostech, proc, nac, zac. Ne hele prototype onoho cloveka - martinekoppe : Prikaz znel jasne "zdroj takovych a takovych parametru a zadny jiny nesmi projit." Jde? Nejde? Jak to jde? Vsechno kolem je omacka ktera cloveka, ktery chce resit konkretni problem nezajima. Je limitovany okolnostmi.
Pak se totiz stane, ze se tu i pomerne inteligentni lidi zhadaji do krve a vynadaji si do 🤐.
PS: zdroj s referenci 0.6V se da hodit na nulu pripoctenim onech 0.6V a vic k FB signalu z vystupu treba na operaku. Koukal jsem v jednom datasheetu od TI (kde nemaji pin ENable na cipu) ze to jako oficialni hint na zastaveni zdroje kladnym signalem EN pres diodu cpou do FB. Takze pri urovni L na takto vytvorenem EN vstupu zdroje to nic neovlivnuje, kdyz privedou napeti EN > 0.6V na diode + 0.6V ono srovnavaci napeti tj. 1.2V a vice se ti zdroj stopne, protoze komparator ramp generatoru pro si mysli ze napeti na vystupu zdroje prekrocilo napeti na ktere reguluje a je treba nepumpovat energii do vystupu. Spravne by se mel jmenovat v Cecku !EN

. Podobnych hratek s pinem FB lze delat spoustu, pripadne SS, vcetne triku se dvema napetimi zeme u starych konstrukci.