Áno, tie údaje o nesymetrii sú desivé. Keď sa také filtre nakaskádujú, tak teoreticky sa tie moje krivky do toho vojdú. Ten prijímač, ktorý si chcem vyrobiť, bude na príjem NDB majákov v pásme 300-500 kHz, takže na to postačí aj tá modrá krivka. Ale pre istotu dám na plošák aj miesto pre filter Murata
V súvislosti s tým prijímačom mám ďaľšiu otázku - pre skutočného znalca

Filtre 455 kHz majú v/v odpor definovaný v rozsahu 2k2 až 3k9. Filter H5 sa typicky zapája na výstup A244D bez MF trafa. Zmiešavač sa zaťaží odporom 3k9 a na to sa zavesí vstup keramického filtra. Výstup filtra sa pripojí na MF vstup 12, ktorý má katalógovy odpor 2,7 až 3,2 kΩ. Všetko jasné.
Iné filtre (červená a modrá kocka, Murata atď.) sa pripájajú cez MF transformátor. Ten má za úlohu transformovať vysoký výstupný odpor zmiešavača na hodnotu asi 2,7 kΩ pre vstup filtra.
Prečo sa ešte pridáva odpor 2k7 pred vstup kermického filtra?? Teoreticky, sekundárne vinutie MF trafa "ma odpor" 2k7 a pripojenie daľšieho 2k7 pred filter vytvorí zbytočný útlm. Robilo sa to bežne, nie len v rádiách TESLA Bratislava. Napríklad Arioso a Alto sériový odpor za trafom nemajú.
Ja samozrejme vytvorím na doske miesto pred rezistor, ale nechem zbytočne prichádzať o decibely na filtri, resp. pred filtrom.