Tiskárna Epson

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
MiraSt

Tiskárna Epson

#1 Příspěvek od MiraSt »

Úplně nová tiskárna. Po zapnutí najela. Nikdy nepoužitá. Kartrige mají zalepený výstupní otvor. Zkusím rozchodit.
Přílohy
Tiskárna.jpg
Tiskárna.jpg
Posílal jsem elektřinu horníkům. Už dofárali. Důl Staříč - Paskov. Demolice běží naplno.
Celeron

#2 Příspěvek od Celeron »

Ta se prodávala 2010-2012. Za těch cca 13-15 let bude asi zašprajcovaná vazelína a možná i nějaký elektróny.
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
rnbw

#3 Příspěvek od rnbw »

Pojde to bez problemov.
MiraSt

#4 Příspěvek od MiraSt »

Tak jak to dopadlo.... Tiskárna je fakt nejetá. Vevnitř je naprosto čistá. Po instalaci a zapnutí okno hlásilo, že barevné kazety jsou bez inkoustu. Tak to je zajímavé když se tím netisklo. Ani ten polštářek pod kazetami nebyl zasviněný. Vypadá to jako by do ní někdo dal vypsané kazety. Nicméně jsem objednal nové neorigo i s fotopapíry (20ks). Celkem za 270.- Dobrou hodinu jsem to rozcházel. Závěr tedy... Tiskne a fotky jsou hodně dobré.
Okno hlásí, že mám originální nápně. :-)
Posílal jsem elektřinu horníkům. Už dofárali. Důl Staříč - Paskov. Demolice běží naplno.
rnbw

#5 Příspěvek od rnbw »

Len pozor, musis obcas (raz za mesiac) nieco vytlacit. Inak ti zaschne hlava a budu s tym problemy.

Na Canonoch sa zaschnuta (alebo prazdna) hlava dokaze spalit.
Celeron

#6 Příspěvek od Celeron »

Epsony nemají samočištění? Na mým letitým Brotheru MFC-6970 pokud s ním netisknu, tak asi během 7-10 dnů, nejspíš podle okolní teploty, proběhne čistící cyklus. Sice nezaschne ale během cca 3 měsíců to vyžere všechen inkoust z origo kazet a pak stejně hlava zaschne. Ale není problém ji vyčistit, inkousty pro tohodle Brothera jsou rozpustný vodou. Kašlu na to, A3 tisk skoro nepotřebuju ale scaner A3 ten mám celkem v permanenci.
Měl jsem Epsona Stylus Photo R300 a v něm mě zaschly dvě barvy v létě, nebylo to ani měsíc od posledního tisku. Beznadějný, nenašel jsem nic, co by ty Epson inkousty dokázalo rozpustit. Skončilo to tím, že v acetonu nepovolily trysky ale silikonový těsnění kolem nich v hlavě. A nová hlava za půlku ceny tiskárny a ještě neoriginál.
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
MiraSt

#7 Příspěvek od MiraSt »

Tak samo, že až to klekne tak to vyhodím. Kazety nestály moc tak to za pokus stálo. Na běžný tisk mám lejzrovku z SD.
Mahoney

#8 Příspěvek od Mahoney »

Epson inkousty jsou voskové, pomáhá na ně WD 40 (stejně jako na voskovku na monitoru). Epson tiskárny se taky používají pro výrobu DPS, po mírné úpravě stačí vytisknout přímo na cuprextit a vyleptat, ten toner to vydrží.
Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“