Nespolehlivý domovní zvonek
Moderátor: Moderátoři
Hned jako první variantu jsem uvedl umístění jiného spínače do stávajícího Tanga.Celeron píše: JirkoZ, jak budeš do zateplováku osazovat něco jinýho, než stávající KU68 aby to k něčemu vypadalo? Navíc jak jsem psal, 20 cm vedle je to samý provedení schodišťák.
kdo ne - hledá důvod.
Ze dvou možností často volím tu třetí.
A kutilmile - nelituju tě
Možná je příčina právě v tom, že vnitřek dostatečně nevětrá. Případně i kontakty, méně odolné oxidaci. Starší tlačítka řady 3553 při 8 V fungovaly bez problémů. Současně mám už 10 let Klasik (inovovaný 3553), na venkovní zdi metr od silnice, věčně od prachu, pouze do něj přímo neprší. Předchozí se měnily vždy kvůli mechanickému opotřebení.Celeron píše:...pod hmatníkem je ještě krycí plast a pod ním silikonová membrána proti vodě...
Sakra Karle, jakej zvonkáč? Psal jsem hned na začátku, že tam je JYTY.EKKAR píše: myslím že se neřeší izolace tlačítka, ale spíš napěťová odolnost vedení, který je ve stávající podobě udělaný "zvonkáčem" - jestli vydrží i 230V AC.
Cituji výrobce:
JYTY-O 2X1 je určen pro napětí 250 V pro ∅jádra 1,0 mm. Zkušební napětí 1 kV/50 Hz.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Ne, ani nevím, že existuje. Nemělo to náhodou být IP44? Ty znám dobře a nechápu, proč by měl být problém tam dát to, co popisuju výše.Celeron píše:Viděls, jak je řešený IP54 Tango?
Nehledě na to, že ho přece můžeš vyměnit za nižší krytí, kvalitnímu senzoru to vadit nebude.
Nicméně šel jsi evidentně jinou cestou, tak to třeba bude fungovat taky.
kdo ne - hledá důvod.
Ze dvou možností často volím tu třetí.
-
Lukas-Peca
- Kontaktovat uživatele: