Platová perspektiva RF oboru

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Cust

#16 Příspěvek od Cust »

:-D a nemá být místo toho plexiskla náhodou bílý teflon? S plexikem to podle mne nebude fungovat.
HF_Tech

#17 Příspěvek od HF_Tech »

S teflonem by to nefungovalo. Funkční je ta zakřivená plocha, ta musí být hladká a vodivá. Podívej se na wipedii na Vivaldiho anténu, než nám to přijde vysvětlit eKecal :lol:
Wolfik

#18 Příspěvek od Wolfik »

Zapomněl jsem, že jsem na fóru plný boomerů, kteří si ani po 35 letech neuvědomili, že žijeme v globálním kapitalismu a za svou ctnost berou vůči svým mocipánům rýt držkou v bahně ve stylu za málo peněz hodně muziky. :)

Chtěl jsem zjistit, jestli je platová realita kolem vývoje a výzkumu v RF tak špatná, protože 60-80k za seniora mi přijde po 200% inflaci za poslední roky jako docela málo :lol:. Prostě že i ten průměrný mamlas v IT pár let po škole, si přijde k podobnému platu a akorát někde skriptuje v Pythonu na homeofficu, protože nemusí být prezenčně u zaměsnavatele u spektrálního analyzátoru, za který by si dnes koupil bar...teda garáž. :lol:
Cust

#19 Příspěvek od Cust »

HF_Tech píše:... ta musí být hladká a vodivá...
tak to jo, myslel jsem, že je to čisté plexi
danhard

#20 Příspěvek od danhard »

Co se tady člověk nedozví :roll:

U té QRH300 je materiál štěrbiny vzduch, u Vivaldiho antény je to materiál substrátu.
HF_Tech

#21 Příspěvek od HF_Tech »

Danhard: Když to má chodit hodně nad 10GHz, tak použiješ jako materiál štěrbiny vzduch :) Jakýkoliv jiný materiál ve štěrbině ti jenom ubírá zisk. Na jednotkách GHz se to ještě dá tolerovat, ale tady u měřící antény už ne.
mirku

#22 Příspěvek od mirku »

danhard píše:Ještě že už nedělám, 15kKč důchod mi jistí spokojené stáří :D
tak to bydlíš ve svém domku, topíš dřevem a přes léto tě živí zahrádka ... :D
ok1hga píše:... když přispíváš do vlákna a ani si nepřečteš předchozí příspěvky ...
on je Wolfik také Wolf70 ?
ok1hga

#23 Příspěvek od ok1hga »

mirku píše:on je Wolfik také Wolf70 ?
přišlo mi to tak . . . podle reakcí
jestli je stejná IP, nejspíš bude vědět Hill
danhard

#24 Příspěvek od danhard »

HF_Tech píše:Danhard: Když to má chodit hodně nad 10GHz, tak použiješ jako materiál štěrbiny vzduch :) Jakýkoliv jiný materiál ve štěrbině ti jenom ubírá zisk. Na jednotkách GHz se to ještě dá tolerovat, ale tady u měřící antény už ne.
Chtěl jsem jen poznamenat, že je to trochu jiný princip a to o tom nic nevím.
Jenom se podívám a vím :D
A podkud vím, tak se Vivaldiho anténa s vlnovodem v substrátu používá právě do 10GHz, je jednoduchá na výrobu.
QRH je z názvu Quad Ridged Horn a na 10GHz pásmo vypadá takto, ale chodí do 40GHz, protože je tam dielektikum vlnovodu vzduch :D
Obrázek
Zmije

#25 Příspěvek od Zmije »

Pro malé firmy záčíná těžko překonatelné byrokratické peklo. Například aktivace kyberbezpečnostních požadavků podle RED (Radio Equipment Directive) vpodstatě (byť nepřímo) vyžaduje zavedení ISO9001 a ISO27001. Od listopadu NIS2 a za dva roky (2027) začne platit CRA, která zavede kyberbezpečnostní požadavky (podobné jako RED, ale přísnější) na všechna zařízení obsahující digitální prvek.

Skoro bych řekl, že doba kdy se dali dohromady spolužáci z VŠ a založili firmu na vývoj a výrobu nějaké elektroniky skončila. Bez několika milionů (tak 15+) v zádech nemají šanci vůbec začít.
Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“