TOM TOM GO Classic
Moderátor: Moderátoři
- scorpions-cz
TOM TOM GO Classic
Mám tuto navigaci a mám ji spárovanou s telefonem a aplikací TOM TOM MY DRIVE. Navigace si sosá z telefonu aktuální informace a informuje mě o kolonách a pod. To funguje dobře. Ale mám problém s následujícím: Když si v telefonu naplánuju nějakou trasu a dám odeslat do zařízení, tak se odešle pouze cíl a navigace si vypočítá svou trasu ( kterou musím následně upravovat) . Rád bych aby se odeslala již celá naplánovaná trasa, včetně úprav, které jsem v telefonu udělal.. Jde to nějak? Dík za info.
Jo prosím neraďte mi abych jezdil podle telefonu, dík.
- scorpions-cz
Mapy mají přístup k aktuálním datům z Centrály BESIPu i PČR, takže pokud jedeš on-line, navi tě povede klidně i oklikou, aby ses případným nehodovým omezením POKUD MOŽNO vyhnul. To off-line varianta neumí - ta se vyhejbá jen dlouhodobým uzavírkám, obsaženým v občasný aktualizaci. Přitom "Seznam Mapy" využívají stejný mapový podklady jako má Ghůghl, ale pracujou i s dopravním infem, jsou aktuálnější - NA NAŠEM ÚZEMÍ, ale v cizině se chovají skoro identicky. Jinak platí, že na našem území Ghůghl přebírá mapový data a satelitní/letecký snímky od Geodisu, zatímco naše navigační platformy v zahraničí přebírají Ghůghla.workhard píše:Naplánuj si trasu rovnou na zařízení, taky je zajímavé, že Mapy.cz a Google Maps hodí na stejný cíl každý jinou trasu i při stejném nastavení.
A kutilmile - nelituju tě
- scorpions-cz
Jde mi o to, že když si v telefonu naplánuju cestu, třeba do Chorvatska na KRK, jízdou přes celý Slovinsko okolo Ljubljany, a odešlu do TOM TOMa, tak si navigace k cíli vypočítá svou trasu třeba přes Záhřeb.
Jen pro informaci k mobilní aplikaci TomTom MyDrive. Podle této informace na webu TomTom došlo na počátku roku 2025 k ukončení podpory mobilní aplikace MyDrive. Ti kdo mají mobilní aplikaci MyDrive již nainstalovanou v telefonu ji mohou zatím dál používat a využívat její funkce. Pokud však aplikaci odstraní, obnoví telefon do továrního nastavení nebo si zakoupí nový telefon, tak již nebudou moci aplikaci stáhnout, aktualizovat ani přeinstalovat.
- scorpions-cz
- scorpions-cz
- scorpions-cz
Když to celý po letech srovnám, k TomTomu už bych se nevrátil. Celkově mě tahle firma dost zklamala, protože už v době kdy já si kupoval licenci a aktualizaci off-linovejch map 4x za rok, existovaly dokonalejší on-line navi - jejich používání u nás ale v tu dobu astronomicky prodražovaly ceny mobilních dat. Navíc updaty off-line TomToma nebyly pro ČR nikdy dost aktuální - i ty nejnovější postrádaly často 2-3 měsíce "starý" změny. I přes počáteční nadšení "hurá, mám GPSku na palubní desce!" jsem se ho nakonec poměrně rychle a rád zbavil.
A kutilmile - nelituju tě