Notebook napájený ze sítě hlásí Battery low (vyřešeno)

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
kulikus
Kontaktovat uživatele:

Notebook napájený ze sítě hlásí Battery low (vyřešeno)

#1 Příspěvek od kulikus »

Notebook má v háji baterii, je napájen ze síťového adaptéru. Přesto občas zahlásí Battery low (Windows).
Je to příznak poklesu kapacit - vyschly mu elektrolyty?
Naposledy upravil(a) kulikus dne 14 srp 2025, 16:49, celkem upraveno 1 x.
rnbw

#2 Příspěvek od rnbw »

Nie.
keemo

#3 Příspěvek od keemo »

Vypnout hlaseni pri zapojenem napajeni, defaultne je ve win zapnuto.
kulikus
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od kulikus »

Díky.
dred

#5 Příspěvek od dred »

Len tak.. možno aj v súvislosti.. Dcéra si zabudla zobrať nabíjačku k pomerne výkonnému HP NTB - hľadali sme "u nás" nejakú nabíjačku..ktorá by sa dala narýchlo kúpiť.. ale cenová relácia origo (105W) je pomerne vysoká..
Zvolili sme nakoniec síce "výkonovo slabšiu (65W) , ale zase - univerzálnu s pridanými vymeniteľnými konektormi" - sú tam takmer všetky najpoužívanejšie typy od rôznych výrobcov... Tiež ísť na plný výkon z nabíjačky NTB - odmieta..vypisuje hlášky.. ale keď už bola baterka cez 50% išiel v pohode ... Musí počkať, kým sa trochu dobije batéria... :wink:
Starú Toshibu NTB čo mám ja je na tom v pohode... na bežný chod bez bat. mu stačí cca 35-40W... Ten HP chce na plný graf.výkon aj 90W!
pocitujlasku

#6 Příspěvek od pocitujlasku »

to je znamy fakt, ze tie vykonnejsie notebooky si cucaju aj z baterky. proste doba, kedy notebook vedel fungovat len na adapter su uz prec.
No vidis, a tak si sa bal
warp

#7 Příspěvek od warp »

HP a DELL mají třípinový napájecí konektor a detekují "wattáž" zdroje.
Hill
Administrátor

#8 Příspěvek od Hill »

Bohužel mají. Takto jsem odstavil kdysi Dell Latitude, do kterého šla místo disketové jednotky vrazit druhá baterie: ani se zdrojem, který mu patřil (90 W) se nerozbíhal, protože obě baterie byly v háji a nepomohla. Vzhledem k dávno překonanému výkonu mi přišla tehdy nová baterie za čtvrtinu ceny nového hoťasu příliš drahá. Když jsem zvážil, že by se hodilo rovnou koupit dvě, radši jsem koupil daleko rychlejšího Acera. Pak už jsem si jen sehnal adaptér na PATA disky a přesypal obsah do nového počítadla.
Dnes už i ten Acer poslouží jen, když potřebuju sériový port bez adaptéru a firewire ke kameře, jinak tiše odpočívá v koutě, čas od času nechám baterii proběhnout, aby nezapomněla, nač tam je, a ujíždím na Packardech.
Cust

#9 Příspěvek od Cust »

Včera jsem rozebíral Lenovo. Měl pod displejem mezi panty standardní baterii, která lze vytáhnout bez šroubování. Tak jsem ji sundal, odšrouboval spodní dekl a vykoukla na mne druhá baterie kapacitně větší. ;-)
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“