Šmejdi v T-mobilu

Vše, co se týká mobilních telefonů, GSM bran, mobilních datových připojení

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Celeron

Šmejdi v T-mobilu

#1 Příspěvek od Celeron »

Před pár dny mi zavolala nějaká externí T-mobilovská slepice, že mi po odstávce DSL linky 8.8.2025 T-mobil vylepšil služby na DSL připojení a tudíž musím platit asi o 180 kaček víc. Měřím rychlost na DSL.CZ a kulový, přesně naopak, dříve jsem měl 48/10 Mbps, nyní mám mizernejch 39/7 Mbps. To by mě teda silně zajímalo, co mi na službě vylepšili.
Na infolince se se mnou nechtěj o zachování ceny a původní rychlosti vůbec bavit a že to můžou udělat protože to mají ve smlouvě co jsem podepsal. Tu kvůli rozhrabanýmu baráku zrovna nemůžu nalýzt.
Co s tím, stížnost na ČTÚ? Jít pryč se mě nechce, mám u nich historicky zadara pevnou IPv4, jinde ji chtěj platit a určitě bude nepřenosná.
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
workhard
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od workhard »

Odejít a až budou volat se super nabídkou, nechat se ukecat.
Věci,které fungují,se ZÁSADNĚ neopravují...
jjilek
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od jjilek »

Není kam odejít. Ostatní operátoři Tě podvedou také, i když jinak. A na ČTú zapomeň, tam je zajímají jen jejich pleníze a ne Ty. Běžný český šlendrián!
Ten určuje "naše" vláda, kterou jsi asi také zvolil.
Zmije

#4 Příspěvek od Zmije »

Stížnost na ČTÚ bych rozhodně zkusil.
https://portal.gov.cz/sluzby-vs/podnety ... cich-S8806
mi-ro

#5 Příspěvek od mi-ro »

Mám u T kumulovaných 5 služeb. Zhruba 2x do roka na mě zkouší nějaký slouha že mi ve VDSL poskytnou vyšší ochranu a zabezpečení. Odpovím že jsou hodní. A to bude něco stát? ..Ano, asi 80 korun měsíčně. Odpovím že pokud mi zvednou cenu služby o jednu korunu, mám 2x za měsíc nabídku od konkurence za stejnou cenu a lepší služby. Stačí kdy konkurenci řeknu ANO. ... a mám klid.
..to bude jen ňákej odpůrek
HF_Tech

#6 Příspěvek od HF_Tech »

Jestli se dostatečně naštveš tak zkus přejít k JON.cz.
Ten TMobile je na ADSL asi to nejhorší, co může být.
matahari

#7 Příspěvek od matahari »

Možná se někde vyměnila drahá síťová infrastruktura a logicky potřebují zdražit, tak si vymysleli vylepšení služby. Ani to nemusel měnit T-mobile a dostali to seshora.
Měřit rychlost je asi zbytečné, protože dráty jsou stejně Cetinu a záleží jak daleko je DSLAM (kdysi byla funkční mapa na zrychlujemecesko.cz).
DSL až tak nesleduji, ale možná se opravdu něco vylepšilo a musel bys vyměnit ten svůj modem doma, aby podporoval nějaké novější protokoly.
ZVUK2000

#8 Příspěvek od ZVUK2000 »

matahari píše:Možná se někde vyměnila drahá síťová infrastruktura a logicky potřebují zdražit, tak si vymysleli vylepšení služby. Ani to nemusel měnit T-mobile a dostali to seshora.
Údajně CETIN zvýšil poplatky za poskytování infrastruktury. Takže operátoři to jen kopírují.
matahari

#9 Příspěvek od matahari »

Tak to potom není o čem. Navíc Celeron píše o IPv4 zdarma, za kterou by u O2 dal 254 Kč měsíčně, takže jde o zbytečný povyk, protože by mohl nějaký novější modem fungovat lépe.
Všechno zdražuje, tak proč se divit. U mě si ISP vymyslel poplatek za optický router, který byl 9 let zdarma, ale jde jen 30 Kč měsíčně.

Edit:
Od loňska je nasazovaný VDSL2-35b (možná i VDSL3) a určitě se vyplatí do 350m od DSLAMu. Chtělo by si o tom případně něco zjistit.
Celeron

#10 Příspěvek od Celeron »

Když jsem zkoušel jestli jsou na mý adrese nějaký lepší DSL služby, tak mi to nic rychlejšího od žádnýho jinýho operátora nenabídlo.
Matahari, na koho se obrátit s tou VDSL2 a vzdáleností?
A pro ostatní, co doporučují jít jinam. Nečetli jste, že důvod zůstat je IPv4 zdarma? Kdo jinej mě ji nabídne?
Dnes zase prudili, tak jsem položil dotaz, co teda zlepšili, když mi klesla rychlost. "Přepojím vás na technickou podporu". No a tam to zvoní asi ještě teď...
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
matahari

#11 Příspěvek od matahari »

Na DSL jsem nikdy připojený nebyl, ale když už tzv. vylepšili služby, tak se jich zeptej, jestli tvůj typ modemu dokáže toto vylepšení využít. Když to nevyužiješ, tak ať ti doporučí jiný modem.

Odkaz na mapu DSLAMů byl tento https://zrychlujemecesko.cz/mapa-pokryti/mapa-rychlosti , kde ti dle bydliště ukázali i rychlost, na kterou bys mohl dosáhnout. Jenže nejspíš ta mapa pokrytí nedělala dobrotu a slíbené rychlosti se asi nekonaly, tak ji zrušili.

Každopádně kolem sebe snad máš trochu přehled a sloupky od Cetinu jsou i označené např. jeden, druhý, nebo kdysi tam měli nálepky Internet HD viz. třetí.
Valdano

#12 Příspěvek od Valdano »

Celeron píše:důvod zůstat je IPv4 zdarma? Kdo jinej mě ji nabídne?
Když si to dohodnete individuálně tak vám to může poskytnou kterýkoli operátor. U těchto záležitostí v podstatě vždy záleží na individuální dohodě bez ohledu na skutečnost, že se za IPv4 jinak obecně platí, a to i u T-mobile.
Celeron píše:Když jsem zkoušel jestli jsou na mý adrese nějaký lepší DSL služby, tak mi to nic rychlejšího od žádnýho jinýho operátora nenabídlo.
Pokud v daném místě není možnost připojení jiného typu (např. optika) ani levnější možnost připojení DSL od jiného operátora pak nezbývá než se spokojit s tím co máte u T-mobile i za cenu toto zmíněného zdražení.
rnbw

#13 Příspěvek od rnbw »

Verejnu IP adresu ti nikto v novej zmluve zadarmo neda a staticku uz vobec nie.
Valdano

#14 Příspěvek od Valdano »

V obecné nabídce samozřejmě žádný z operátorů nic takového uvedeno nemá, ale záleží na individuální dohodě (to je i moje vlastní zkušenost). K mému optickému připojení mám dlouhodobě zdarma statickou veřejnou IP jen na základě individuální dohody. V mém případě možná i díky tomu, že si operátor vydělá vzhledem k odběru dalších služeb jako je TV v plném rozsahu nabídky všech kanálů včetně různých doplňkových a tak pro něj je zdarma poskytnutá statická veřejná IP v mém případě jen zanedbatelná drobnost.
matahari

#15 Příspěvek od matahari »

Dnes se dá existovat i s IPv6. Ze srandy jsem si na rok zaplatil .cloud doménu za 26 Kč a na globální IPv6 navedl AAAA záznam (bez IPv4), včetně wildcard certifikátu od Let's encrypt, který vyžaduje TXT záznam v doméně, aby nemusel mít jednotlivé certifikáty pro každou sub doménu. Jako jediný certifikát ho pak používám v Nginx proxy manageru pro všechny sub domény.
Funguje to dobře, ale vyskytuji se v sítích, kde je IPv6 funkční.
Odpovědět

Zpět na „GSM / CDMA / LTE technika a telefony“