Chtěl bych si teda pořídit nějaké levnější lcdčko. Cca do 5000kč (není o moc, ale musí to stačit)
volba lcd monitoru
Moderátor: Moderátoři
volba lcd monitoru
Chtěl bych si teda pořídit nějaké levnější lcdčko. Cca do 5000kč (není o moc, ale musí to stačit)
Devo70 píše:Radšej si oprav si ten starý. LCD stoja za prd, najmä pri pozorovaní z uhlu. Ak sa predsa rozhodneš pre nový 17" nekupuj, na svoje rozlíšenie má malé písmo.
velikost písmenek se dá přece nastavit (nebo prostě podle rozlišení jaké zadáš). To by mělo zůstat stejné jako u CRTčka. Tohle moje crtčko fakt nemá smysl opravovat. Co jsem viděl u kamarádů lcdčka tak mají obraz pěkný.
Ps: pozorovací úhel jsem se díval je většinou 160° .... to mě stačí bohatě. Jen nevím jaký a jakou značku.
velikost písmenek se dá přece nastavit (nebo prostě podle rozlišení jaké zadáš). To by mělo zůstat stejné jako u CRTčka. Tohle moje crtčko fakt nemá smysl opravovat. Co jsem viděl u kamarádů lcdčka tak mají obraz pěkný.
Rozlíšenie sa nastaviť dá, ale písmo sa "rozmaže". Pre text je použiteľné jedine maximálne rozlíšenie. Nižšie tak akurát na hry a video.
Ps: pozorovací úhel jsem se díval je většinou 160°
Toto je reklamný údaj, kedy je údaj na displeji ešte čitateľný. V skutočnosti ak zmeníš polohu od kolmej len o pár stupňov začína dochádzať k degradácii farebnej a jasovej informácie.
Obraz je klidnější,nebolí oči.I spotřeba je menší.
Tady by se nemělo šetřit,cenové rozdíly zas nejsou tak veliké..
Osobně používám SAMSUNG Syncmaster 913v.
Má rozlišení 1280 x 1024 !Ve srovnání
s LCD monitorem BENG má lepší barevné podání - můj osobní názor,
Beng nemá černobílý,ale nažloutlý obraz.
Je li mimo provoz,nepoužívám STANBY,ale vypínám síťový přívod zapojený
přes jistěnou zásuvku...
Náhlé výpadky sítě a její opětné zapnutí ,i když je přístroj ve STANBY,nedělá žádnému přístroji dobře.
Samozřejmě je plno kvalitnějších značek,včetně širokoúhlých monitorů,
které zas jsou lepší pro různé hry...
Filda píše:Co takhle LG? To by měla být dobrá značka ne? Např. se mě líbí tento
Ps: jen nevím co u nich znamená parametr toho kontrastu ( např to 2000:1 )
Přesně tento typ jsem před několika dny kupoval jedné známé a mohu ho jen doporučit. Na LCDéčko (a za ty peníze...) má skvělé barvy, je velmi dobře čitelný i při silném světle a hlavně se nijak zásadně nemění odstíny při změně pozorovacího úhlu (samozřejmě v rozumných mezích - ono je koneckonců pitomost dívat se na monitor třeba ze 120 a více stupňů). Příjemný je i širokoúhlý formát monitoru.
LG nebrat je to laciný šmejd... Samsung nebo HPDiGiCo píše:Filda píše:Co takhle LG? To by měla být dobrá značka ne? Např. se mě líbí tento
Přesně tento typ jsem před několika dny kupoval jedné známé a mohu ho jen doporučit. Na LCDéčko (a za ty peníze...) má skvělé barvy, je velmi dobře čitelný i při silném světle a hlavně se nijak zásadně nemění odstíny při změně pozorovacího úhlu (samozřejmě v rozumných mezích - ono je koneckonců pitomost dívat se na monitor třeba ze 120 a více stupňů). Příjemný je i širokoúhlý formát monitoru.
Čo sa mi na ňom páči:
- MagicBright - Jedným tlačítkom si zvolím z prednastavených režimov zobrazenia (Custom, Text, Internet, Game, Sport, Movie)
S čím som nespokojný:
- Nerovnomerné podsvietenie
- Uhol pohľadu
kozoka píše:LG nebrat je to laciný šmejd... Samsung nebo HPDiGiCo píše:Filda píše:Co takhle LG? To by měla být dobrá značka ne? Např. se mě líbí tento
Souhlasím až na to že Eizo montuje panely od různých výrobců a své vlastní panely nevyrábí. S-IPS nevyrábí panely do Monitoru nebo sem aspon takový neviděl. S-IPS je koncern Toshiba-Hitachi-Panasoinic a vyrábí panely do LCD TV nad 26"drabek06 píše:Mno tak se s vama taky podelim o moje poznatky co se tyce LCDPred rokem si kamarad koupil 17" LCD a tim me privedl na myslenku ze bych si taky mohl koupit LCD mno a taky se to stalo. Chtel sem neco lepsiho a nejlip me vychazelo LCD LG L1970HR-BF. Parametry to ma krasny 19" 1280x1024, 2ms odezva, 160° H i V pozorovací úhel. Po prvnim zapnuti se me obraz nelibil, byl proste takove divnej, ale nasledne sem si to seridil k moji spokojenosti a tak nejak OK. Ze zacatku me vadily ty pozorovaci uhly. Ono i tech 160° neni ono. Kdyz si k tomu sednu tak ze vidim dobre barevne horni cast monitoru tak se zas menej barvy ve spodni casti a takhle to je jak v hor. tak ve ver. pohledu. Ale na tohle sem si nejak zvykl a ted me to uz ani neprijde. Ale co me opravdu vadi a to nejvic ze vseho je nizky zpracovani barev !!!! U vetsiny monitoru to je 6bitu a to je zalostne malo on to taky zadnej vyrobce neuvadi a taky vi proc
Tohle nizky zpracovani barev se pozna tak ze monitor neni schopnej vykreslit jemny prechody v barvach. Nejvic je tenhle neduh videt na vecech udelanejch v PC (3D grafika a podobne). Proste vyslednej obraz vypada jak kdyby byla nastavena barevna hloubka v PC na 256 barev kdyz to prezenu. Tohle vubec neni nzavisly na tom kolik je nastaveno bitu v PC na grafice. Ja sem za ten LCD monitor dal pres 9000kc a celkem me to nastvalo. Kvalitni a rovnomerny podsvetleni ma malokterej LCD. Jeste se dela nekolik technologii LCD, nejbeznejsi je TN ktera se honosi nizkou odezvou, spatnejma pozorovacima uhlama a horsima barvama. Pak sou jeste S-PVA a S-IPS a ty maj zas verny barvy, pozorovaci uhly taky paradni, ale zas maj vyssi odezvu. Tot otazka co preferujes . . . jestli monitor na hrani tak TN a nebo monitor na upravu fotek a praci s grafikou tak PVA nebo IPS. A velice dobrej vyrobce LCD je EIZO, ty klidne uvadej i tu hloubku zpracovani barev a maj klidne 10bitu. Mno ale nechaj si zas za to zaplatit . . .