jak přesunout data ze starého mobilu do nového

Vše, co se týká mobilních telefonů, GSM bran, mobilních datových připojení

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
marshal

jak přesunout data ze starého mobilu do nového

#1 Příspěvek od marshal »

Zdravím, prosím o radu:
kupuji nový mobil Motorola, stávající mobil je Samsung J5.
Co čtu o možnosti přesunutí obsahu na nový mobil z Android na Android (čistý) tak je možnost přes Google, kabelem anebo přes wifi.
Chci to udělat kabelem ale mám propojit oba mobily ale kabel s konektory
USB -USBc nemám.
Stačí použít redukci anebo máte jinou radu ?

Taky mám na Samsungu aplikace přesunuté na paměťovku a Motorola paměťovku nemá, má jen vnitřní paměť.
Protože některé aplikace jsou placené tak mám z toho trochu strach že budu muset všechny aplikace instalovat znovu.
Poradíte jak nejlépe postupovat ?
děkuji moc.
jasnap

#2 Příspěvek od jasnap »

Použil jsem Samsung smart switch. V pohodě. Jestli i z karty se nepamatuju ale to dá přes PC.
marshal

#3 Příspěvek od marshal »

díky,
ale mám dojem že přesun na motorolu asi nepůjde. Někde jsem četl že je to apka na Samsung. Ještě ji nemám, zkusil jsem něco zálohovat, ne vše pro málo místa. Až dojde mobil tak uvidím.
jasnap

#4 Příspěvek od jasnap »

Je to appka na android, Motorola nemá android?
marshal

#5 Příspěvek od marshal »

má android 14 ale je bez nástavby, čistý android tak nevím jestli nebude pro přenos vyžadovat nějaké apky ze samsungu. Rád bych se mýlil..
Hill
Administrátor

#6 Příspěvek od Hill »

Tak nevím: přesouval jsem data z mobilu (Android už nevím asi 13) na no name tablet (Android 14), oba připojené na wifinu, a bylo mi jedno, jestli to bylo zálohované na googlu, prostě se přesypalo všechno. I aplikace chodí zatím všechny, které jsem použil. Nic jsem neinstaloval znovu.
Artaban001

#7 Příspěvek od Artaban001 »

Musíš při prvním spuštění mobilu po továrním resetu, nebo po rozbalení nového postupovat podle instrukcí. Na propojení použij kabel USB- C na USB-C, nebo kabel od adapteru + OTG redukci. Někdy funguje i klonování přes wifi. Samsung doporučí instalaci Samsung smart connect, nebo jak se to jmenuje. Překlápěl jsem Samsunga na Xiaomi i zpět. Stačí následovat instrukce a znát přístupový heslo na svůj Gmail účet.
Odpovědět

Zpět na „GSM / CDMA / LTE technika a telefony“