Dá se přežít asfaltovej penetrák?

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Celeron

Dá se přežít asfaltovej penetrák?

#1 Příspěvek od Celeron »

Zejtra nebo v pátek budu potřebovat napatlat asfaltovým penetrákem dvě místnosti v přízemí, cca 30m². Přespávám v patře. Probudím se ráno? Prý to strašně zasmradí celej barák i když se do napatlaných místností zavřou dveře a otevřou všechny okna dokořán.
Dělal jste to někdo? Není lepší se na 1-2 dny někam odstěhovat?
Díky.
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
bu2520

#2 Příspěvek od bu2520 »

je ještě v dnešní době rozumné používat asfaltový penetrák? Když mi před několika roky rekonstruovali koupelny a sprcháč tak už natírali hyhroizolaci na bázi vody a funguje bez problémů.
rudolf02

#3 Příspěvek od rudolf02 »

No, penetrační asfaltový nátěr se používal dříve, třeba na střechy. V brněnským Jundrově na nových panelácích (rok 1973) jím natírali betonové rovné střechy. Asfaltéři na rozdíl od ostatních pracovali jen dvě hodiny, stejně to nikdo nechtěl dělat.
Stejně v tom vedru tomu neutečeš a otevřené okno tomu jen dodá. Vyhoď to včas.
Poslechni radu moudřejšího.
PS: můj kamarád jím natíral betonovou místnost na stavbě, byl v tom dva dny. Pro roce jsem o něj přišel (rak).
ZVUK2000

#4 Příspěvek od ZVUK2000 »

Zase bych to tak černě neviděl. Spousta bytů má parkety položené na térový podklad. A těch bytů bude sta tisíce.
rnbw

#5 Příspěvek od rnbw »

Samotny asfalt problem nebude, ale riedidla, ktore sa z toho odparuju.

Pri natierani pouzi masku s vhodnym filtrom. Spat sa s nou bude blbo - radsej vonku, napr. v aute.

A smrdiet to moze podstatne dlhsie ako 2 dni.
HF_Tech

#6 Příspěvek od HF_Tech »

Dveře zalep izolepou a spát jdi na zahradu.
jenicek

#7 Příspěvek od jenicek »

Tady se z toho zas dělá velbloud. Prostě to natři, větrej a neboj, krátce to přežiješ, z dlouhodobýho hlediska ale zcela jistě umřeš, to je statisticky dokázaný. :lol:
jjilek
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od jjilek »

Asi spát jinde nebo použít (s méně kvalitním výsledkem) vodou ředitelné drahé suspense.
Celeron

#9 Příspěvek od Celeron »

Tak jsem oslovil majitele stavební fy. Asfaltovej penetrák se musí použít na né úplně vyschlej beton, jinak se k němu nepřilepí asfaltovej pás IPA. Ty drahý hydroizolační sračky nejdou použít z důvodu napojování starý zděný konstrukce domu s nově udělaným podkladním betonem, prasklo by to. A beton asi trochu na povrchu zprahnul a lehce práší, takže matlat na to stěrku je jako vál na těsto posypaný moukou. Ten penetrák to prý spojí a nemůže se stát, že při ohřevu se IPA na né úplně suchým betonu odpaří.
Takže budu smrdět. Má to být ředěný lakovým benzínem a na ten 3M filtry do polomasku mám.
Tak se odstěhuju na spaní do dílny, matrace mám, tak to snad 2-3 dny přežiju. Prý na to můžu už druhej den dávat IPu a ta ten smrad pod sebou uzavře.
Jirka

JirkaZ

#10 Příspěvek od JirkaZ »

Hlavně tam zamez jakémukoliv jiskření apod. (i třeba zap/vyp světla).
Kdo chce, hledá způsob;
kdo ne - hledá důvod.

Ze dvou možností často volím tu třetí.
Celeron

#11 Příspěvek od Celeron »

Neboj, instalace je nově natahaná jen kabely bez napětí. :)
Jirka

JirkaZ

#12 Příspěvek od JirkaZ »

OK. Jo a nechal bych to pořádně vyschnout (třeba týden) a nic zběsile neuzavíral.
Kdo chce, hledá způsob;
kdo ne - hledá důvod.

Ze dvou možností často volím tu třetí.
Celeron

#13 Příspěvek od Celeron »

Tak mám jednu místnost našmidlalou. S resporátorem 3M na hubě to ani nebylo cejtit a bez respirátoru v patře to taky není cejtit, dal jsem dva velký stojanový větráky který ženou vzduch z chodby do místnosti a oknem ven.
Bohužel jsem narazil na problém s vydatností. Na pixle píšou 0,15-0,3 kg na m², počítal jsem 0,25 takže by mě na 30 m² měla 9kg pixla stačit. A ono trt, natřel jsem s tím jen 12m² a na dně je zbytek ve kterým jsem nechal štětku aby do zítra neztvrdla. Druhá místnost má 19m², to abych ty pixly koupil rovnou dvě... Asi je ten podklaďák už moc vyschlej a nebo porézní že tak saje.
Jirka

Cust

#14 Příspěvek od Cust »

Penetrák používám, spát by se mi u toho nechtělo. Pokud je to matlané na suchý beton, tak na druhý den je to zaschlé a dá se na to natáhnout hydroizolace. Pokud na to svítí sluníčko, je to zaschlé daleko dříve.
Celeron

#15 Příspěvek od Celeron »

Penetrák našmidlanej, za da dny byl suchej. V jedný místnosti mám už i navařenou lepenku. Ten smrádek penetráku to zlikvidovalo ale zase jinej smrádek lepenky, naštěstí né tak intenzivní. Dnes dodělám druhou místnost a spoj se starou izolací ještě přešmrdlám gumoasfaltem. To zas bude další smrádek.
Tři dny jsem spal v dílně na zemi na karimatce a jsem z toho celej rozlámanej. Dnes už to šlo v baráku o patro výše, s oknama dokořán nic cejtit nebylo.
Trochu mě překvapilo, že se do místností nenatáhli žádní hmyzáci. Jako kdyby tady žádní nebyli. Komára ani hovado jsem letos ještě neviděl.
Jirka

Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“