Možnost úpravy přijímače FE220-12

Bezdrátová pojítka, vysílací a přijímací technika, diskuze o VF technice, zařízeních a konstrukcích, konstrukce a parametry antén

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
ferdislav

Možnost úpravy přijímače FE220-12

#1 Příspěvek od ferdislav »

Ahoj
Zajímalo by mne jestli by šel tenhle přijímač nějak upravit, co možná nejjednodušeji,třeba přidáním vzduchového ladícího kondenzátoru, aby měl širší rozsah příjmu, teď tam je slyšet něco jako morse a v poledne tam byl stín nějaké hudby
Dá se? v VF jsem uplně neznalý
Děkuji
Přílohy
prijimač.png
prijimač.png
masar

#2 Příspěvek od masar »

To, že jsi ve "vf neznalý" snad nebrání, abys alespoň uvedl základní data:
typ FE 220-12 (RFT), přijímač pro bezdrátový mikrofon, nebo alespoň odkaz.
Od toho ta neznalost snad neomlouvá.
:wink:
HF_Tech

#3 Příspěvek od HF_Tech »

Měl by to být superhet s FM demodulací. Přeladit by to někam šlo, ale chce to alespoň generátor a trochu prostudovat slaďování a mít na to trpělivost. Druhá věc je, že asi nikdo v okolí nic moc smysluplného nevysílá.
Pokud to má být někam na výstavu, tak si k tomu spíš udělat štěnici/mikrofon. To moc práce nedá.
sis2

#4 Příspěvek od sis2 »

ferdislav píše:Dá se? v VF jsem uplně neznalý
tak to asi ne, je to jednoúčelový přijímač - na frekvencích, které je schopen přijímat (a ani v okolí) se nic poslouchat nedá...
ferdislav

#5 Příspěvek od ferdislav »

No, zatím jsem udělal jen to že jsem rozšířil ten ladící potenciometr, teď se dá naladit Vltava, hodně šumí,ale řeč u hudba se dá jasně poslouchat..

Trochu mrknu na teorii jestli něco vykoukám, je to jen hračka na pokusy, ani jsem nedoufal že bude funkční..
Odpovědět

Zpět na „Bezdrátová technika a technologie, VF technika“