Ochrana vzdušného medeného plynového potrubia-súhlasíte?

Dotazy na technické problémy, vlastní řešení technických problémů

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
EKKAR

#16 Příspěvek od EKKAR »

Je to i v ČSN - EN, že potrubí UMÍSTĚNÝ MIMO BUDOVU musí bejt chráněný proti působení povětrnosti - nátěrem NEBO KRYTEM. A pokud je to kryt, musí bejt označenej barvou nebo nápisem a musí bejt volně průdušnej, aby se v něm/pod ním nemoh ten plyn hromadit. CO JINÝHO JSEM NAPSAL?
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
HF_Tech

#17 Příspěvek od HF_Tech »

Za tím ČSN EN ti chybí číslo a přebývá ti tam pomlčka.
p32

#18 Příspěvek od p32 »

Venkovní rozvod plynu se nezakrývá nikdy. Mohlo by to být natřené žlutou barvou a uvnitř stačí např. po metru či dvou metrech dát žlutou pásku kolem trubky nebo taky natřít na žluto. Chránit se to dá nějakou drahou ozdobou na výnoční stromek (za velké peníze) a každý se tomu zdaleka vyhne. :lol:
EKKAR

#19 Příspěvek od EKKAR »

Už víckrát jsem viděl na venkovní straně budovy zavěšený žlutě natřený plynový potrubí, NAD KTERÝM BYLA JEŠTĚ PŘIDĚLANÁ STŘÍŠKA Z PLECHU umístěná tak, aby na trubku přímo nesvítilo Slunce nebo na ni přímo nepršelo ... Co dodat? Asi si to tam dali z plezíru nebo já nevím ...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
rezis

#20 Příspěvek od rezis »

Provozní teplota je tam u těch tvarovek max. 70℃
Internet - metla lidstva
samec

#21 Příspěvek od samec »

rnbw píše:Ak je to len na varenie, tak to staci.
Podľa T-čka, asi na dve varenia.
p32

#22 Příspěvek od p32 »

EKKAR píše:Už víckrát jsem viděl na venkovní straně budovy zavěšený žlutě natřený plynový potrubí, NAD KTERÝM BYLA JEŠTĚ PŘIDĚLANÁ STŘÍŠKA Z PLECHU umístěná tak, aby na trubku přímo nesvítilo Slunce nebo na ni přímo nepršelo ... Co dodat? Asi si to tam dali z plezíru nebo já nevím ...
Ne, tak by to mělo správně být, aby bylo plynové potrubí vidět s předepsanou barvou a ochranou proti vnějším vlivům. Ale nemělo by být do ničeho zabalené!
DukeNuke

#23 Příspěvek od DukeNuke »

Nechci do toho kecat, ale někdy od 70-tých let musí být plyn svařovaný. Tzn. žádné gumové těsnění tam být nemůže.
rnbw

#24 Příspěvek od rnbw »

Lenze vtedy sa plyn robil v oceli. Teraz sa robi v medi a spoje su lisovane.
Odpovědět

Zpět na „Poradna“