Neznamá krabička z Holic

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
RayeR
Kontaktovat uživatele:

Neznamá krabička z Holic

#1 Příspěvek od RayeR »

Tohle jsem tam koupil za 10Kc, protoze se mi tam libil ten maticovej LED display, a sviti docela pekne, zadna bludicka. Tak me napadlo, jestli nahodou nekdo z bastlirny nebyl autorem tohoto zarizeni, k cemu to vlastne slouzilo. Podle cmaranice lihovkou na krabicce (rychlost v km/h a napeti ve V) sem z toho vykoukal, ze to mohl byt naky prevodnik rychlosti (asi pulsu, frekvence) na napeti. Uvnitr je klasicka atmeli x51 a externi 12b paralelni DAC, na D-subu to ma nakou RS232, jeste jsem nezkousel pripojit k PC. Po zapnuti se tam kratce zobrazi "Ahoj", pak nejaka cisla, ktera behem vteriny zkonvergujou k "0,0" a dal to asi ceka na vstup...
Přílohy
krabicka1.jpg
krabicka1.jpg
Naposledy upravil(a) RayeR dne 25 srp 2025, 17:19, celkem upraveno 1 x.
rnbw

#2 Příspěvek od rnbw »

Zaujimavy je ten jumper na prepinanie MYŠ - PC.
RayeR
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od RayeR »

Jo toho sem si vsim taky, ze by to nejak emulovalo mys a jezdilo kurzorem po obrazovce? To pak jeste vyzkousim...
RayeR
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od RayeR »

Tak ten jumper "MYS" pouze pripojuje 5V na kolik 1 toho DSUB-9 (CD) a jumper "PC" pripojuje TX UARTu na pin 3. Bezi to na rychlosti 38400 a po zapnuti to posila asi 2x za vterinu "00 00 \r\n". Na posilane znaky z terminalu to nereaguje. Na BNC jde vystup DACu (0V), takze jediny mozny vstup to ma z toho seriaku.

MCU sel normalne vydumpovat, kod ma nakych 1125B a neni tam jediny citelny textovy retezec (ani to Ahoj). Natah sem to do IDA a je videt ze to pracuje s timery a jejich interrupty. Jo uz tam to Ahoj vidim...

Kód: Vybrat vše

code:008D                 mov     RAM_40, A
code:008F                 mov     A, #0x41 ; 'A'
code:0091                 acall   code_276
code:0093                 mov     A, #0x68 ; 'h'
code:0095                 acall   code_26D
code:0097                 mov     A, #0x6F ; 'o'
code:0099                 acall   code_264
code:009B                 mov     A, #0x6A ; 'j'
code:009D                 acall   code_25B
martinkopp

#5 Příspěvek od martinkopp »

Od pohledu to nese rysy projektu klasického "arduinisty" nebo nějakého školáka. Obrovská deska se spoustou nevyužitého místa, typicky amatérsky routovaná, mizerně rozmístěné součástky atp. Tipuju že funkčnost suftu bude odpovídat kvalitě hw, takže pátrání po účelu mi přijde zbytečné, snad jen z důvodu zvědavosti.
Lukas-Peca
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od Lukas-Peca »

Pokud mám daný formát krabičky, tak jak velký plošňák bych měl použít? Nejsi ty taky typický ardujnista?
RayeR
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od RayeR »

Myslim, ze to pochazi z doby, kdy jeste zadny mrdujina nebyly...

Tak koukam, ze ten maticovy displej je dokonce inteligentni
https://www.alldatasheet.com/datasheet- ... G3416.html
Ma v sobe ASCII ROM char. generator a krmi se jednoduse paralelne 8b data a 2b adresa urcuje pozici, WE zapisuje data...

Kdysi sem nekde vykuchal nake LED maticaky od HP a to byla ciste jen pasivni matice a taky to svitilo dost naprd...
PixelOrgy

#8 Příspěvek od PixelOrgy »

Ja takhle ukoristil vyrazen, nepouzity VFD displeje 256x64 a vyjma zkouseni a hrani si jsem zatim realny pouziti nenasel :-D
RayeR
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od RayeR »

Jo, taky tu mam pekny VFD Noritake GU256X64-W376 ale nesehnal jsem k nemu datasheet. Pro nake prakticke pouziti je dost velky. Radsi pouzivam levne 1" OLEDy z aliku na SPI :)
PixelOrgy

#10 Příspěvek od PixelOrgy »

Ty moje jsou stejny, jen starsi typ,lisi se jen tim suffixem.. DS jsem nekde mel, jinak v text modu to jde ovladat i s kniihovnou pro HD44780 :-)
Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“