Program na otisk disku

Software potřebné k práci s elektronikou

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Freedy

Program na otisk disku

#1 Příspěvek od Freedy »

Zdravím mám v pc 1TB klasický disk rozdělený na dva a na každém jeden systém. Zaplněn je celkem cca 250 GB. Potřeboval bych ho naklonovat na ssd, ale mám jen 500 Gb. Co jsem zkoušel různé programy chtějí stejně velký disk pro klonování, nevíte prosím někdo jaký použít program, který by dokázal přenést oba systémy na ten meší disk? Děkuji.
ferdislav

#2 Příspěvek od ferdislav »

Co si ty oddíly zmenšit než je budeš klonovat
dred

#3 Příspěvek od dred »

Na klonovanie či obnovu disku používam stále "norton ghost 15" - je to síce stará "aplikácia" - bez inštalácie - po nabootovaní z CD/usb môžeš s diskami robiť v podstate čo chceš... naklonovať partíciu, uložiť do súboru pre prípadnú obnovu "uložiť" dáta, alebo pri výmene za iný disk preniesť dáta na ten druhý.. zatiaľ som problém nemal... Niekedy - keď disk nie je defragmentovaný to síce dlhšie trvá, ale v podstate je to len otázka asi 10 minút na komprimáciu aktívnych dát aj z 500 GB disku .. a potom prenos na nový zhruba rovnaký, väčší či menší je mu jedno... lebo ... V podstate urobí na nový disk, ako obraz toho pôvodného.. nakomprinuje to do "obrazu" ktorý sa na nejakú lepšiu flešku zmestí....vznikne súbor s príponou v2i a z neho sa dá cez v2i viever vyextrahovať aj samostatný jeden súbor... Alebo použiť celý súbor na obnovu či pri výmene HDD..
Naposledy upravil(a) dred dne 29 srp 2025, 19:51, celkem upraveno 1 x.
HF_Tech

#4 Příspěvek od HF_Tech »

PartedMagic. No problem 8-)
dred

#5 Příspěvek od dred »

Tá verzia NG je stále "bez inštalácie" ako free - len ju treba nabootovať ... tak že na domáce žuvanie je úplne prijateľná... Pokiaľ vieš spustiť boot z iného "prostredia", tak nie je žiadny problém ... urobí ti presnú kópiu HDD...a po výmene to frčí presne rovnako..
masar

#6 Příspěvek od masar »

Zálohy Acronis jsou také komprimované. Např. záložní soubor 50GB oddílu, obsazeného z 50% mívá 10÷15GB.
:wink:
asdf
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od asdf »

Já na tyhle věci používám gparted. Nabootuješ třeba xubuntu a tam to je. Koukal jsem, že tam je i funkce copy a paste, ale nikdy jsem ji nepoužil.
DukeNuke

#8 Příspěvek od DukeNuke »

Buď zmenšit oddíl na 250MB, pak to některé klonovací programy zvládnou.
Nebo použít nástroj nikoli pro klonování, ale pro migraci. Ty už si s rozdílnou velikostí poradí samy.
Odpovědět

Zpět na „Software“