Falešné flešky

Vše o nekvalitním materiálu, výrobcích, zboží. Vyslovení vlastního názoru na cokoliv a v mezích slušnosti není nijak v rozporu se zákony této země ani Pravidly EB. Vše ostatní jde automaticky směr koš.

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
rnbw

#16 Příspěvek od rnbw »

Na test realnej kapacity je jednoduchy program h2testw: https://h2testw.org/ (pripadne f3 pre Linux). Screenshot z neho je dobry argument pri reklamacii falosnych medii.

ChipGenius je vhodny pri pripadnej oprave falosnej flash na realnu kapacitu - na zistenie typu radica a flash. Ale pozor, obcas ukazuje nezmysly.
samec

#17 Příspěvek od samec »

Nad novými veľkokapacitnými flash som sa už pohoršoval v inom vlákne.
http://www.ebastlirna.cz/modules.php?na ... c&t=106258
warp

#18 Příspěvek od warp »

do 64GB jsem s fleškami ani uSD-kartami z "číny" neměl problém. Některé jsou spolehlivější, jen něco málo po delší době začalo blbnout (třeba zpomalovat se). 128GB mám jako vzorek, zatím OK i když rychlost zápisu nic moc. Nad 512GB jsem zatím nezkoušel.
Kvicala_r

#19 Příspěvek od Kvicala_r »

Potřeboval bych tip na opačný extrém - mikro SD kolem 2G. Třeba v klávesnici od Paradoxu mi nedávno odešla karta a s bídou vyrabal nějakou starší, kterou šlo rozumně ještě naformátovat na FAT.
Co vybrat spolehlivého s 1G / 2G v mikro? Tohle už nikdo ani nedělá...
ransom

#20 Příspěvek od ransom »

Stačí použít MiniTool Partition Wizard (fenomenální správce diskových oddílů), na větší kartě vytvořit jeden menší oddíl (zbytek nechat nevyužitý) a ten naformátovat. Právě tak umí naformátovat na FAT i větší oddíly; otázka je, jak by to spolklo tvoje zařízení. Já mám takhle na FAT32 naformátovanou 64GB flešku do auta.

A úplně nejjednodušší možnost. Pošli mi kód Zásilkovny, a já ti hodím do krabičky čtyři 2GB miroSD karty.
Nepoužívám smajlíky. Pobavený nebo ironický tón si laskavě domyslete sami.
samec

#21 Příspěvek od samec »

warp píše:do 64GB jsem s fleškami ani uSD-kartami z "číny" neměl problém. Některé jsou spolehlivější, jen něco málo po delší době začalo blbnout (třeba zpomalovat se). 128GB mám jako vzorek, zatím OK i když rychlost zápisu nic moc. Nad 512GB jsem zatím nezkoušel.
Klesajúca rýchlosť ti príde ako prkotina, až spoznáš inú vlastnosť moderných veľkokapacitných flash:
http://www.ebastlirna.cz/modules.php?na ... c&t=100854
:wink:
rnbw

#22 Příspěvek od rnbw »

ransom píše:otázka je, jak by to spolklo tvoje zařízení.
Nie. SDHC karty (vsetko nad 2GB) nefunguju v zariadeniach, ktore nemaju vo firmwari ich podporu. Prikazy totiz nie su kompatibilne.
jirys

#23 Příspěvek od jirys »

Já koupil v číně flešku 2 TB asi za 50 Kč někdy na jaře . Už jsem ji několikrát formátoval a pořád má 1.9 TB asi jsem měl štěstí ...
rnbw

#24 Příspěvek od rnbw »

A kolko najviac dat si na nu ulozit a nasledne uspesne precital?
Pusti na to ten h2testw a uvidis, ze je falosna.
jirys

#25 Příspěvek od jirys »

tak jsem spustil ten test a ukazuje porad stejně , štěstí ...
rnbw

#26 Příspěvek od rnbw »

To chces povedat, ze si ju za hodinu celu zapisal a precital? Priemernou rychlostou 1,1 GB/s, ze? :roll:
Kvicala_r

#27 Příspěvek od Kvicala_r »

ransom píše: Pošli mi kód Zásilkovny, a já ti hodím do krabičky čtyři 2GB miroSD karty.
Budu rád. Kod budeš mít za chvilku Tome v SZ. Díky
Odpovědět

Zpět na „"Čínský" a jiný šmejd“