T-mobil se zas vyznamenal

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
starecd

T-mobil se zas vyznamenal

#1 Příspěvek od starecd »

Zdravím, myslím, že nejsem jediný komu přestal fungovat starý mobil u mě to bylo tak, že ve čtvrtek 28.8. jel a v pátek 29.9. už byl bez signálu, fakt výborný tah od T-mobile.
ok1hga

#2 Příspěvek od ok1hga »

???
jaký máš telefon ?
jak starou máš SIMku ?

sám provozuji dva staré mobily Nokia, jeden má 20 let a druhý dokonce 23 let a oba fungují bez problémů . . .
starecd

#3 Příspěvek od starecd »

ok1hga: tak nevím kde je chyba mám Nokii 1650 a simku 17let.Z malé opravy poruchy mi později bylo řečeno, že telefon je starý a mám si koupit nový.
Naposledy upravil(a) starecd dne 30 srp 2025, 15:26, celkem upraveno 1 x.
p32

#4 Příspěvek od p32 »

starecd píše:... a v pátek 29.9. už byl bez signálu, fakt výborný tah od T-mobile.
Fakt dobré svádění funkce blbého telefonu na provozovatele sítě. Zkoušel jsi aspoň to, jak funguje daná SIM karta v jiném telefonu? Co na to provozovatel sítě, jestli je tam SIMka nefunkční? Byl jsi u nich vůbec?
starecd

#5 Příspěvek od starecd »

p32: zkoušel jsem ji v nokii C5 opět bez signálu.Pak ještě v nokii 6321, po pokusu o volání to vyhodí hlášku není v dosahu síťě. Proto jsem se dotazoval u "odborníků" a když slyšeli 1650, to už nepůjde.Když jsem to zjistil v pátek, nevím, kde bych to řešil nemám koňa na dopravu.
Naposledy upravil(a) starecd dne 30 srp 2025, 15:38, celkem upraveno 1 x.
keemo

#6 Příspěvek od keemo »

Po 17 letech uz ma narok na kremikove nebe.
EKKAR

#7 Příspěvek od EKKAR »

starecd píše:... že ve čtvrtek 28.8.= V SRPNU jel a v pátek 29.9. = V ZÁŘÍ už byl bez signálu, ....
Až teda na to, že 29. září bude letos v pondělí, tak máš nějaký divný časoprostorový posuny .... Tak se ti za ten měsíc prostě asi vybil, no ...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
starecd

#8 Příspěvek od starecd »

ekkar:no chybička se vloudila
Valdano

#9 Příspěvek od Valdano »

Evidentně jen chyba zápisu. Namísto 29.9. tam mělo být 29.8. tedy na druhý den tj. v pátek po čtvrtku 28.8. Letos ještě 29.9. nebylo a pochybuji, že by to psal až po roce. :D

Zkusit v té Nokii 1650 jinou simku od někoho v okolí kdo má funkční mobil, který aktuálně má signál a volání v něm funguje. Pokud jiná simka v té Nokii 1650 bude fungovat pak to není mobilem, ale simkou.
Naposledy upravil(a) Valdano dne 30 srp 2025, 15:57, celkem upraveno 3 x.
DukeNuke

#10 Příspěvek od DukeNuke »

Moje 3410 ještě funguje.
Podle tvých pokusů to vypadá na vadnou SIM. Ideálně zkusit v nokii 1650 SIM z jiného telefonu. A nejlépe T-mobile, i když tyhle telefony snad ani blokovány nebyly.
starecd

#11 Příspěvek od starecd »

DukeNuke: a kolik lidí má ještě tu "poctivou" simku, vždyť z toho teď dělají paskvily?
workhard
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od workhard »

Jsou na to adaptéry.
Věci,které fungují,se ZÁSADNĚ neopravují...
Valdano

#13 Příspěvek od Valdano »

Přesně tak k SIMkám se dělají redukce. Takže i Nano nebo Micro SIM se dá s redukcí osadit do slotu na Mini SIM.

Aniž byste měl jistotu, že to pomůže můžete požádat na nejbližší prodejně T-mobile o duplikát SIM. Tu původní SIM kartu vezměte sebou. Na místě v prodejně T-mobile ji prověří. Ve Zlíně je prodejna T-mobile na ulici Rašínova 70 (pondělí až pátek mají otevřeno od 9 do 18 a dnes v sobotu měli od 9 do 15). Nevím jestli máte blíž nějakou jinou prodejnu T-Mobile. SIM dávají včetně redukcí. Takže by to mělo jít osadit i do té Nokie 1650. Na webu T-mobile píšou, že výměna SIM je pro rezidentní zákazníky zdarma. Za poplatek je to jen pro firmy. Vy jako soukromá osoba jste rezidentní zákazník. Pokud je nejbližší prodejna T-mobile od Vás daleko a nemáte nikoho v rodině ani známého ve vašem okolí kdo by vás tam odvezl autem tak tam v týdnu zajeďte autobusem nebo vlakem podle toho co z toho máte nejblíž a pokud to není zas moc daleko tak tam zajeďte třeba na kole pokud na něm jezdíte a nějaké máte.

Pokud jste jediná rarita široko/daleko ve vašem okolí kdo má podobný telefon pak je možná čas konečně zvážit pořízení nějakého novějšího kousku. :wink:
Naposledy upravil(a) Valdano dne 30 srp 2025, 17:39, celkem upraveno 4 x.
robos

#14 Příspěvek od robos »

Jeden známy, čo robí siete mi hovoril, že operátori sa snažia využívať šírku pásma čo najviac pre moderné 4G, 5G a pod., a teda za nejakú dobu už sa so starým tlačítkovým nepripojíš. Neviem, či to súvisí s tvojim problémom.
Valdano

#15 Příspěvek od Valdano »

S tím to souviset nebude, protože 2G síť je stále v provozu. T-mobile vypnul 3G síť v celé ČR už dávno, ale tazateli to ještě před nedávnem normálně fungovalo.
Naposledy upravil(a) Valdano dne 30 srp 2025, 16:49, celkem upraveno 1 x.
Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“