Krovinořez Makita DUR369AZ - porucha DC pohonu

Problémy s elektrickým nářadím

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
fredis

#16 Příspěvek od fredis »

Myslím, že ten kond co cvaká by zajímal víc lidí. :lol: :lol: :lol:
Rotor rotuje a stator stagnuje...
mi-ro

#17 Příspěvek od mi-ro »

Pravděpodobně BLDC motor s 3f generátorem? Nebo to má uhlíky? Stačí aby byly napálený proudový bočníky- snímače proudu motorem a měnič bude vyhodnocovat přetížení i při běžným provozu. Sice jen tipuju ale bočníky budou nějaký SMD "propoje" na DPS s přesně definovanou hodnotou odporu. Jinak drivery pro BLDC motory hlídají napětí, proud, teplotu, otáčky. Jakákoliv anomálie hodí driver do chyby.
..to bude jen ňákej odpůrek
dayslypper

#18 Příspěvek od dayslypper »

Je to BL (doplnil jsem link a fotky elektroniky od úvodního příspěvku).

Ta zalitá deska má nějaký konektor zalitý silikonem. Bylo by zajímavé sehnat nějaký SW k tomu, pro diagnostiku, když už ne pro odblokování nějakého chybového stavu.
Ale to mi z Makita servisu asi zdarma neposkytnou pokud vůbec.
Nakadah

#19 Příspěvek od Nakadah »

Narouboval bych místo origo desky BLDC regulátor pro výkonný BLDC motory, klidně něco z modelářské RC produkce. Už sem tak viděl i opravovat DarkSide Perfomance úhlové brusky, když tomu shořel origo regulátor pro BLDC motor.

Tedy za předpokladu, že motor je fakt v pořádku a nemá šluslé vinutí nebo nějakou jinou vadu. Mechanicky se to točí volně, celá sestava hřídele motoru a převodky? Protože když ti umřel i nový regulátor, je něco dalšího špatně.
Odpovědět

Zpět na „Elektrické nářadí“