T-mobil se zas vyznamenal
Moderátor: Moderátoři
nechci nějak hájit zájmy kohokoliv . . .starecd píše:tak nevím kde je chyba mám Nokii 1650 a simku 17let.Z malé opravy poruchy mi později bylo řečeno, že telefon je starý a mám si koupit nový.
jen si myslím, že ten "opravář" chce vydělat a prodat svůj telefon, ze kterého má provizi . . .
moje zkušenost je taková, pokud je telefon a jeho baterie v pořádku, není důvod ho měnit.
já používám tyto staré telefony z důvodu větší hlasitosti a lepší srozumitelnosti,
protože v době jejich výroby si každý výrobce udělal parametry jaké chtěli zákazníci a bylo-li to technicky možné.
dnešní komunikační zařízení prodávaná v evropě musí odpovídat nějakým zdravotnickým předpisům a jejich hlasitost je nižší než u těch starších.
bohužel mám se sluchem trochu problém, proto preferuji telefony, které mají možnost hlasitějšího hovoru.
nijak nezatracuji použití telefonů nových, smartfounů a pod.
nakonec sám je taky používám, ale převážně jen na net a datové služby.
a na závěr, za těch více jak 20 let jsem měnil jen SIMky a převážně z důvodu poškození simky samotné (většinou odchází paměť) . . .
a tyto výměny nijak nesouvisí s volbou operátora, jsou pouze řešením hw poruchy . . .
. . . a proč některá SIMka vydrží jen několik měsíců ?ransom píše:A proč mi tedy SIMka vydržela nějakých osmnáct roků cestování autem po celý střední a východní Evropě?
u nás ve firmě provozujeme několik tisíc zařízení se simkama
některá můžou být provozována v kuse i 20 let a stále jdou . . .
. . . některým zařízením se musí měnit simky i několikrát do roka.
povětšinou typově stejná zařízení, ale připojující se k různým BTS v rámci celé republiky.
závadovost SIM je jen malá, řádově kolem 1% . . .
A kutilmile - nelituju tě
- Hubert_79
- Kontaktovat uživatele:
tomu nerozumím, ty sis koupil nový telefon ?starecd píše:Už dnes vidím, že jsem vyhodil oknem 2litry, protože ten křáp nezprovozním, prostě na to nemám.
samozřejmě ti udělají kopii staré simky a dají ti tam i tvoje staré číslo . . .starecd píše:A co myslíš, že s tou starou kartou vymyslí, přičarují tam číslo?Mobil se hlásí jako vypnutý.
udělají to podle čísla, které má každá simka na sobě vytištěné . . .
. . . má ho každá simka, nová i stará která ještě nemá vylamovací rámeček . . .