Darujte včelársku kuklu, alebo oblek.
Moderátor: Moderátoři
- tiktak1953
Darujte včelársku kuklu, alebo oblek.
Urobím hodinársky kurz pre začiatočníkov podľa priania.
- tiktak1953
Vosy v podstatě taky. Stačí tričko a kraťasy.
Zrovna včera jsem vytahoval dopis ze schránky, kde mají vosy hnízdo. Jedna se nechala vytáhnout i s dopisem, tak jsem ji prostě sfouk.
Kdysi jsem stříkal jakýsi biolit do kmenu hrušky, kde byli sršni. Z druhé strany byla díra jako kráva, o které jsem nevěděl. Jen mě překvapilo, že jich ve vzduchu "jaksi přibylo", ale neudělali mi nic.
Kdysi jsem odemykal unimobuňku, kde ve stěně byly vosy, o nich jsem ale nevěděl. Jedna mě bodla. No co..
Ze zpod tašek na střeše shazuju vosí hnízda každý rok. Jen tak nějakou tyčkou a v tom, v čem právě jsem. Ani žihadlo.
A zrovna minulý týden jsem v jedné domácnosti v dlaních vynesl vosu, kterou tam nechtěli. Stačí se nebát.
Ale abych jen nemachroval, jednou, asi na konci léta, kolem mě furt létalo jakési hovado, které jsem ani pořádně neviděl, otravovalo mě nálety, až mě pak opravdu džiglo. Ale protože jsem to pořádně neviděl, nevím, co to bylo zač. Píchanec asi jak od vosy.. Asi to nemělo svůj den.
Problém je v potu. Ne obecně v tom, že se člověk potí, ale jak a čím se potí. Každej člověk má poněkud odlišný složení potního "aromatu" - a pak už záleží na interakci toho potu a hmyzáků. Bohužel, zrovna lidi, kterým jsou hmyzáci nepříjemní, nebo dokonce jsou na nejrůznější hmyzí bodnutí alergičtí, mají pot pro hmyz dráždivější. A tam pak žádný přesvědčování nepomůže, takovýho člověka můžete mlátit argumentama, že mu nic neudělají - ale jeho bodne i jen nakreslená včela. A pokud se k tomu přidá alergická reakce nebo nedej Pámbu anafylaktyckej šok, je postaráno o volání RZP a injekce adrenalinu, v horším případě i intubaci a řízenou plicní ventilaci. Klidně můžou stát dva takový lidi na placu půl metru od sebe - jednoho roj oblítne a usadí se mu na nataženou ruku, aniž by dotyčnej schytal jediný žihadlo a druhej z toho samýho roje schytá nespočet bodanců ...Kremik píše:Na co oblek, sršni jsou strašně hodní.
Vosy v podstatě taky. Stačí tričko a kraťasy.
...
Kdysi jsem odemykal unimobuňku, kde ve stěně byly vosy, o nich jsem ale nevěděl. Jedna mě bodla. No co..
Ze zpod tašek na střeše shazuju vosí hnízda každý rok. Jen tak nějakou tyčkou a v tom, v čem právě jsem. Ani žihadlo.
...
A kutilmile - nelituju tě
A kutilmile - nelituju tě
Tu máš lacnú sťahovaciu kombinézu aj s rukavicami i sieťkou. Ale ak si aj za dvadsaťtrieur hamižný, ešte stále sa môžeš presťahovať do bytu.
- tiktak1953
Tu máš lacnú sťahovaciu kombinézu aj s rukavicami i sieťkou.
-----------------
rampage,urcite skoro kazdy na dedine pozna vcelara,ja som pobehal skoro vsetkych.Co mali zle vyhodili,nie ako ja si vsetko pozasivam,opravim. Aj v rodine mozete mat bastliri takeho co skoncil ,zomrel a neviete co stym!Preco sa nespytat.Ked mi to niekto objedna z alika s inym tovarom beriem, Objednate?ja si to neviem .
Aj dneska som jedno hniezdo z dlhou palicou zrutil a rychlo utiekol!Oni ked ich niekto vyrusi, nici hniezdo ,zacne utekat ,tak zautoci min.jedna.Na velkom stolovom hrozne mam 50 sackov.Potreboval by 300!Este aj drozdy mi cely den zeru hrozno,ani sa uz neboja,odletia az ked som meter od nich o kusok dalej.
- tiktak1953