Zalepení řemenice

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
petrfilipi

Zalepení řemenice

#1 Příspěvek od petrfilipi »

Nazdar všem.
Potřeboval bych poradit ohledně zalepení řemenice na drážkovanou hřídel. Soustruh (rumunský SN40) jsem vybavil softstartérem, tak ten spoj nebude tak zatížen jako v minulosti, kdy se motor rozbíhal "natvrdo". Taky je výhoda, že tenhle typ soustruhu má motor, který se točí defacto po celou dobu práce a vše se zapíná spojkou za motorem.
Kamarád soustružnik mi hřídel navařil a stočil tak, aby měla řemenice vůli jen na otáčení a poradil mi namíchat epoxid s jemnými kovovými pilinami.
Co myslíte - fungovalo by to? Nebo mám použít něco od firmy Loctite?
Řemenice je velmi dobře přístupná, tak kdyby to náhodou nevydrželo, mohu to opravit/vylepšit.
Vnitřní průměr je tak okolo 40mm, délka lepené času by byla skoro 100mm.

Díky za rady.

PF
Přílohy
IMG_20250910_180540.jpg
IMG_20250910_180540.jpg
Celeron

#2 Příspěvek od Celeron »

Belzona.cz. Ale ceny se ti líbit nebudou.
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
EKKAR

#3 Příspěvek od EKKAR »

Taky bych šel do profi výrobku, klidně i od Loctite, amatérskýmu mixu čehosi, o čem nevím pevnost ve skluzu a jakejchsi pilin bych se velkým obloukem vyhnul - nikdy bych nevěděl, kdy se tomu uzdá za vhodný povolit a protočit se.
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
workhard
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od workhard »

Vyvrtej do spoje díru se závitem a zašroubuj červík. Půjde to pak případně i rozebrat.
Věci,které fungují,se ZÁSADNĚ neopravují...
lesana87

#5 Příspěvek od lesana87 »

Do té utopené okousané hřídele to půjde dost blbě. Díra by šla vyfrézovat, ale ten závit, aby tam pak neplnil funkci červíka zalomený závitník. Zvláště jestli to tam je někde lokálně zakalený od toho svařování.
Ivan_Ryger
Bydliště: Jára Cimrman- "Uppsala, Uppsala,... tam jsem taky nebyl"

#6 Příspěvek od Ivan_Ryger »

Ja by som uvažoval nad vyfrézovanou drážkou radiálne do osky. Potom vložiť medzi hriadeľ a remenicu do štrbiny aretačný kolík. Rozoberateľné, ťažko pretočiť.
BOBOBO

#7 Příspěvek od BOBOBO »

Nic z toho nevydrží . Do té hřídele normální drážku na pero a alespoň jeden ozub by zabíral po celé ploše .
p32

#8 Příspěvek od p32 »

Přesně tak, než rady pro holuby, tak jedině drážku a pero.
Sandal

#9 Příspěvek od Sandal »

Hřídel bych vyndal, drážky zavařil, hřídel stočil, dal novou řemenici s TaperLock nebo jiným pouzdrem, a nazdar báby. Jaký pak s tím...sr...
Lepší jednou ukázat, než desetkrát vysvětlovat :-)
Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“