Šroubky M2X16 + matice

Vše o nekvalitním materiálu, výrobcích, zboží. Vyslovení vlastního názoru na cokoliv a v mezích slušnosti není nijak v rozporu se zákony této země ani Pravidly EB. Vše ostatní jde automaticky směr koš.

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
rnbw

#16 Příspěvek od rnbw »

Minule som potreboval M5x10 s pruznou aj normalnou podlozkou - nahradu do svorkovnice UPS. U nas som nenasiel, nakoniec az na AliExpresse. Snad tam bude aspon jeden pouzitelny kus.

S cinskymi loziskami to bolo horsie - vyhodit som musel vsetky.
rampage

#17 Příspěvek od rampage »

ja som toť z Ali bral M6 šróby s lavotočivým závitom i patričnými maticami, pretože keď som pobehal lokálne železiarstvá a kdejaké obi, tak sa na mňa dívali jak kebych zháňal náhradné gule do kanóna :D
Chinesium nechinesium, no nasrať... jak keby ausšus typu "LUXTOOLS" zo sortimentu oranžového bobra nebol šikmák. A kopa ďalších.
jardafiala

#18 Příspěvek od jardafiala »

Jen pro doplnění, imbusová hlava, černěné.
Přílohy
P1010003.JPG
P1010003.JPG
P1010002.JPG
P1010002.JPG
mluno

#19 Příspěvek od mluno »

Něco podobného (tehdy myslím M2x25 se zápustnou hlavou) jsem přes místního obchodníka se součástkama kupoval v TME (respektive on to kupoval v TME a já u něj). Tady třeba M2x16 https://www.tme.eu/cz/katalog/srouby_10 ... rase=m2x16 má docela výběr a ceny celkem normální. Něco má taky Jasanský https://www.sroubky.cz/sortiment/matice ... zinkovane/ dokonce i v mosazi. Tahle drobotina se nedá vážit, takže to pani prodavačka musí poctivě počítat, když si vymyslím 100 kusů. Šrobků má menší výběr, M2x25 měl jen s kulatou hlavou a já potřeboval zápustné. Tak jsem právě musel šáhnout po TME (naštěstí místní obchodník se součástkama u nich nakupuje, tak mi to může přihodit do objednávky). Jinak něco se dá sehnat i v GME, teda ale od poslední návštěvy té kategorie to mají dost prázdné (tehdy to myslím jen neměli skladem), takže asi spíš se tam nic moc sehnat nedá.
Ale tak metrické šrouby jsou ještě v pohodě, to když jsem potřeboval dlouhé vruty (cca 20 mm) tenčí než 2,5 milimetru (s tím, že těch 2,5 mm by se přinejhorším dalo použít), to byl teprve problém. Nic takového Jasanský nevede (jen kratičké 2,5 mm). Takže to, že TME mělo akorát s torxovou hlavou bylo to nejmenší, stejně jako že se muselo koupit 200 kusů.
Odpovědět

Zpět na „"Čínský" a jiný šmejd“