opět jazykový koutek (odděleno)
Moderátor: Moderátoři
A kutilmile - nelituju tě
A proč si myslíš, že jsem napsal zrovna tohle:ransom píše:....
Dressing, když už má na konci "k" se píše s jedním "s": Dresink.
Stačí vzít do ruky na libovolný pumpě balenou bagetu s čímkoliv uvnitř a podívat se na složení, abys tam našel ten patvar s dvěma "s" a "k" na konci... Nevím, kdo jim to jazykově kontroluje, ale řezal bych autory klackem přes cokoliv, co by je napadlo vystrčit ... Za to prznění češtiny i za ty sračky, který do toho pod tím pojmenováním matlou.Akorát že to je historickej název pro to, čemu se dneska new speakem říká "dressink"....
- martinkopp
Základní problém, kterej opomíjíte, hošové - JÁ pod svým slovním označením, se kterým si občas pohraju (to nepopírám), na rozdíl od těch nepovedenejch koblihářů, NIC NEPRODÁVÁM JAKO OFICIÁLNÍ PRODUKT. Jsme v neoficiální, apolitický a (někdy i) přátelský diskusi, kde na striktně formální jazykový pravidla netřeba vždy dbát - někdy jsou důležitý jen některý pravidla, jiný netřeba dodržovat skoro nikdy. Na rozdíl od sdělení obchodních, kde se jedná o právní a odpovědnostní vztahy a kde záleží na každým písmenku a čárce ... Mezi lidma mluvím jak mi zobák narost, ale v momentě, kdy mě nesprávná interpretace textu zaviněná chybou jinýho autora učuněnou v rozhodným místě může připravit o nějakou uhodnotu, neznám bráchu. Takže klidně napíšu "chlapi se motali po sále jak vožralí netopejři", ale zepsuju jako psa kohokoliv, kdo v tý samý větě napíše "motaly". A nemůžu za to, že tenhle rozdíl bohužel někdo nechápe.martinkopp píše:EKKAR chce někoho řezat za prznění Češtiny?![]()
![]()
To jako vážně?
- martinkopp
Souhlasím (a kvituji), je třeba rozlišovat záměr od chyby.EKKAR píše:Takže klidně napíšu "chlapi se motali po sále jak vožralí netopejři", ale zepsuju jako psa kohokoliv, kdo v tý samý větě napíše "motaly"...
V diskutovaném případě se v napsaném spojení "říká se "dressink"" jedná o chybu, nikoliv záměr. A to bez ohledu, zda jde o "new speak" nebo "hantec".
- josef_novak