Acer Aspire E5-575G-59GL (model N16Q2) - zapinanie

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
rnbw

Acer Aspire E5-575G-59GL (model N16Q2) - zapinanie

#1 Příspěvek od rnbw »

Uz druhykrat tu mam notebook Acer Aspire E5-575G-59GL. Pred dvoma rokmi nesiel zapnut.

Nema to na zapinanie samostatny spinac, ale je na to klavesa na klavesnici. Nie je sucastou matice, ale spina priamo signal NBSWON# na zem - dva krajne vyvody na konektore. Teda spinat by mala, ale nespinala. Vylupol som klavesu a pod nou ihlou oddelil vrstvy folie. Na spodnej bola cesta prerusena - opravil som to vtedy vodivym lakom.

Teraz to zase nejde zapnut. Myslel som, ze lak nevydrzal. Vydrzal. Tentokrat je prerusena cesta od GND na hornej vrstve - ale niekde mimo, na nedostupnom mieste. Plechovy ram klavesnice je spojeny s GND, tak som z neho oskrabal farbu a vodivym lakom to prepojil na vrchnu foliu.

Som zvedavy, ako dlho to vydrzi. Ak sa to vyserie este raz, uz sa asi nevyhnem vymene celej klavesnice.
jardafiala

#2 Příspěvek od jardafiala »

Zajímavé, foto by nebylo?
rnbw

#3 Příspěvek od rnbw »

Nefotil som to, aj tak by tam nebolo nic vidiet.

Klavesnica su tri priehladne folie - dve s vodivymi cestami a kruhovymi tercikmi (tam su klavesy). Tretou foliou su tie dve oddelene, v mieste klavesov ma kruhove diery. Folie su spolu zlepene, ale nie silno - ked sa medzi ne pichne ihla, tak sa daju oddelit.
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“