Příroda kolem nás
Moderátor: Moderátoři
Jinak fotoúlovek - dneska odpoledne v Litomyšli, "parkoviště závodních strojů" u PENNY, asi nějakej odpočívající mechanik před zejtřejší ranní Grand Prix Akce sleva ....
A kutilmile - nelituju tě
- jindrichus
-
Lukas-Peca
- Kontaktovat uživatele:
SOBáci si tak připravujou možnosti pro organizovanej "průběrnej odstřel sloužící pro zkvalitnění chovu", na kterej ale nezapomínají zvát buď už sobě nakloněný "vlivový" osoby, nebo sice ještě nenakloněný, ale který si oni potřebujou naklonit, nebo jednoduše prodávají odstřel jako komerční zážitek. Ovšem v momentě, kdy přijde skutečně znalej přírodovědec a začne počítat a hlavně vyčíslovat počty zvěře, který by v takový nebo makový krajině měly reálně přežívat, SOBáci začnou ječet jak Viktorka nad splavem, protože v porovnání s reálným stavem jsou ty vědecky spočítaný hodnoty zlomkem - kterej by bouchalům ze SOB absolutně neumožňoval jejich docela mastný příjmy. Protože teprve takový stavy by znamenaly, že zvěř by se skutečně musela lovit, tj. stopovat, vyhledávat a ne si jen pivně-paštikářsky vysedávat na posedu a čekat, kdy zvěř vyjde na předem nachystanou potravní návnadu. Na takový "lovy" by žádný devizový cudzince nenalákali nemluvě o tom, že by jich v žádným případě nemohli "uspořádat" tolik co dneska ... Ale hlavně by zvěř v takovejch počtech rozhodně nezpůsobovala ty tolik kritizovaný škody, kdy hladová vysoká v zimě ožere vršky čerstvě vysázenejch mladejch stromků nebo že černá se z hladu naučí lozit do měst a rozreje tam na co přijde včetně třeba ligovýho fotbalovýho trávníku se škodou ve vyšších stovkách tisíc až melounů.
Hele, já mám dojem, že nejvíc kolizí se zvěří je v severských a východních zemích. Třeba v Rusku, na Ukrajině a v Bělorusku jsem běžně potkával jeleny a losy. Aj v Lotyšsku a v Estonsku. Přitom je tam nikdo nekrmí.
Jo a toto. Jestli se čuníci dostali na prvoligový hřiště, pak se nabízí otázka: Kterej blb nechal otevřený vchody? Kanalizací tam asi nevlezli, a lítat myslím že taky nedovedou.