vystříkání dutin auta (čím, a jak vystříkat)

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
BOBOBO

#16 Příspěvek od BOBOBO »

Informace
MOGUL A 00 je plastické mazivo vyrobené z kvalitních ropných olejových základů o vysoké viskozitě, zpevněných hlinitým mýdlem. Pro zvýšení přilnavosti je tento produkt zušlechtěn speciální adhezní přísadou. Má dlouhovláknitou strukturu, je tmavé až tmavozelené barvy a polotekuté konzistence.
Mazivo je určeno pro centrální tlakové mazací systémy automobilů.

atd plastmazivo s mýdlem
Hape
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od Hape »

EKKAR píše:Víš, Bobíku, celou dobu tady popisuješ nějaký "plastický maziva", já i _luky_ ale popisujeme použití VAZELÍNY... ...Jinej název pro vazelínu je MAZACÍ TUK...
Tak to vypadá, že se nám tu rozjíždí další jazykový koutek.
Já tedy, pokud je řeč o mazivu, tak považuji plastické mazivo, vazelínu a mazací tuk za jedno a to samé.
S výrazem vazelína jsem se setkal ještě v souvislosti s mastmi, nebo kosmetikou.
BOBOBO

#18 Příspěvek od BOBOBO »

Vazelínu znají již jen v lékárně a u specifických výrobků , kde se nedá dobře pojem plastické mazivo použít , např. silikonová vazelina . Neznamená to potom vyjádření složení , ale formu hmoty .
_luky_

#19 Příspěvek od _luky_ »

radioelectrum píše:Diskiuze je pěkná, ale nejsem chemik. Nehodlám smíchávat vazeliny, oleje a vosky a dělat s nimi pokusy. Jde mi pouze o obyčejnou radu typu já to vystříkávám přípravkem XY a používám na to tuto či onuto pistoli.
OK, tak pro jistotu.

pistole: https://demashop.cz/pneumaticke-pistole ... -7705.html

vosk na podvozek: https://www.colorshop.cz/en/chassis-and ... ating-1-l/

vosk do dutin: https://www.colorshop.cz/en/chassis-and ... ction-5-l/
nebo: https://www.colorshop.cz/cs/ochrana-pod ... ant-hs-1l/
nebo Wurth ochrana dutin
MiraSt

#20 Příspěvek od MiraSt »

Zapoměli jste na kolomaz. :-)
Posílal jsem elektřinu horníkům. Už dofárali. Důl Staříč - Paskov. Demolice běží naplno.
BOBOBO

#21 Příspěvek od BOBOBO »

Dej sem prodejce , aktivního . :lol:
radioelectrum

#22 Příspěvek od radioelectrum »

raději se zeptám i když budu vypadat za blba: ta pistole má stejný závit pro tu nádržku jako je závit na těch kartuších UBS ? Já to v popisu nenašel. Nebo se do ní přelévá z větších balení?
_luky_

#23 Příspěvek od _luky_ »

Ne, nebudeš za blba. Ne, nemá stejný závit. Totiž ty UBS kartuše nejsou určený pro tlakování, roztrhly by se. Profi pistole to mají řešený tak, že se nasadí UBS kartuše a přes ní druhý obal, který je tlakuvzdorný.

V případě pistole DEMA jde o hobby řešení - tedy je potřeba obsah prodejního balení přelít přímo do té modré nádobky. Ve výsledku to nevadí, protože v tom střídám dutinový a povozkový vosk. A když tam je zbytek od minula, stačí to trochu naředit technickým benzinem.

Je potřeba říct, že mi na té pistoli začala kapat ta rychlospojka a patrně na to neexistují ND. Takže mě čeká to rozebrat a snánět O-kroužky... Jinak zkušenosti pozitivní.
Sandal

#24 Příspěvek od Sandal »

Používám Rezistin ML. Mám Domo Robo rozprašovač vyrobený z hasičáku. Funguje to na stlačený vzduch. Nevýhoda Rezistinu je ta, že smrdí několik měsíců.

PS Mazací tuk je na stroje, a vazelína starejm bábám na p.rde.l :wink:
Lepší jednou ukázat, než desetkrát vysvětlovat :-)
Celeron

#25 Příspěvek od Celeron »

Když jsme ještě měli Š1000MB, tak ji děda vystříkal dutiny prahů Rezistinem, nejspíš Car, (cca rok 1974). Několik měsíců příšernej smrad, já i máti jsme se z toho zeblili. Pak se to nějak vytratilo. Ale následující rok jsme se byli koupat a Mbéčko stálo dlouho na ostrým slunci a začalo to znova strašně smrdět. Nevím kolik v autě bylo stupňů, ale na tý straně ke slunci se odlepily takový přechodový pásky na tapecírungu kolem dveří a celý se to nějak srazilo na velikosti a nešlo to vrátit. Barva kastle byla taková tmavá zelenomodrá a rozpalovala se opravdu fest.
Schnily jen blatníky, prahy měla dobrý až do smrti.
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
MiraSt

#26 Příspěvek od MiraSt »

Mi ten smrad docela voněl. :-) I benzín normál co táta lil do péráka. S oblibou jsem čichal k nádrži.
Posílal jsem elektřinu horníkům. Už dofárali. Důl Staříč - Paskov. Demolice běží naplno.
Sandal

#27 Příspěvek od Sandal »

Dřív benzím voněl. Když jsme dědovi brali zelenej super do motorky, vonělo to hezky. Dneska benzín smrdí takovym nahořklym vocasem.
Lepší jednou ukázat, než desetkrát vysvětlovat :-)
BOBOBO

#28 Příspěvek od BOBOBO »

Však voní demokracií , tos zapomněl ???????????????
ransom

#29 Příspěvek od ransom »

A že v něm tenkrát byl nasranej tetraetyl olova, to vám je fuk, že jo. Vy sentimentálové po starých dobrých časech.
Nepoužívám smajlíky. Pobavený nebo ironický tón si laskavě domyslete sami.
BOBOBO

#30 Příspěvek od BOBOBO »

Jo , a byly osekané pangejty kolem silnic do posledního stýbla a z toho jsi vyrostl do zdraví . Tak to bylo . :lol: :lol: :lol:
Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“