Zpomalení načítání stránek EB
Moderátor: Moderátoři
- Behemot
- Doporučuje se dohled moderátorů
- Kontaktovat uživatele:
Jedná se o botnet bez jakékoli identifikace (nemluvě vo tom, že byť amazon dělá taky pěkný hovna, je dost běžnej spoofing identifikátorů ai IP adresu za regulérní boty amazonu), nefunguje na to ani medohrnec, ani černá díra, ani základní firewall přes .htaccess apod. a klaudflér, ze kterýho se bohužel stala korporátní 🤐 podobnýho zla jak ti amazoni a další poogle, používat rozhodně nebudu. Mitigace je prostě všecky s tímdle poslat do řiti (teda redirektu) a případně upravit celou tu vadnou funkci tak, aby vůbec nešlo používat adresy s neplatnejma SID.
Naproti tomu hodinová statistika na hlavní stránce přímo děsí:Celkem je zde přítomno 46 uživatelů: 6 registrovaných, 0 skrytých a 40 anonymních.
Přítomní registrovaní uživatelé: hafca, Hill, kaja4, p32, rnbw, schrost
Tady se ale zobrazují všechny pokusy o připojení, tedy včetně těch neúspěšných, kdy bot dostane informaci o BANu. A nějak tomu nechtějí rozumět, zkoušejí to znovu a znovu. Jen tu nezdržují čtením.Čtenáři na webu
Anonymní: 1429
Členové: 42
Celkem: 1471
Nepředpokládám, že jsem tím hromadným IP BANem zablokoval i některé z vás, kontroloval jsem namátkou, jestli jsem s tím těch adres nespláchl víc, ale, kdyby přece jen, a odjinud se připojíte, pošlete SZ.
OT poznámka je na konci příspěvku, kdo tam dočtete.
Na druhou stranu - my také nemáme souhlas od pánů Newtona, Maxwella, Ohma, Gausse, Webera, Faradaye, Lenze, Schottkyho, Yagiho, či manželů Thompsonových k šíření aplikací jejich zákonů, ani k zveřejňování konstrukcí s využitím zkušeností pánů Českých, Láníčka, Víta, Pešáka, Sýkory, Dudka, Šafránka, Nobilise, Belzy a spousty dalších až po Křižíka či Teslu. Ale jsou k dispozici především pro ty, kdo si přijdou pro tu informaci sem, jako jsme si chodili my do knihovny nebo na stránky AR, PE a dalších periodik. Protože u těch, kdo si pro to přišli, je šance, že budou mít informace, které shání někdo jiný. I kdyby to byl jeden z dvaceti, pořád dobrý.
Ale takhle ve velkém a zcela nestydatě tu loupit, a pak to bez souvislostí a třeba v blbém překladu rozdávat na stříbrném tácku kdekomu, to je opravdu daleko za čárou.
Že mi nejmenovaná komerční televize do pořadu Střepiny vykradla celé věty z článku, který jsem o nějaký ten rok dřív napsal pro dnes už nedostupný magazín Postřeh (byl zálohovaný Národní knihovnou, prý to tam musí být k dohledání, ale nějak jsem si nenašel čas, hledat to tam), jsem neřešil, napřed proto, že jsem o tom nevěděl. A, i kdyby: ten pořad se snažil upozornit na riziko dlouhodobého zanedbávání výchovy k řemeslu, o totéž jsem se předtím snažil taky.
Články jsme tam všichni dávali pro všechny, bez jakýchkoli nároků, a na to komerční zneužití bez souhlasu autora mě upozornil jeden z Postřeháků, a doprovodil to záznamem.
Někteří proto radši ani nehledají, ale požadují instantní pomoc na stříbrném tácku, jen rozpustit v příslušném množství vody a konzumovat.
A často se vztekají, když dostanou suroviny k dalšímu zpracování.
Zrovna ta servisní menu se dají celkem úspěšně dohledat jinde na internetu, nemusíme je opakovat ještě tady.
Než budou roboty kradoucí informace bezplatně a bez jakéhokoli ohledu na autorství postavené mimo zákon, už budou stejně mít všechno stažené, a pak už to bude tak, jako tak, jedno.