Přenos dat a nastavení z OUTLOOK 2007 (W7) do W11

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
ec1045
Kontaktovat uživatele:

#46 Příspěvek od ec1045 »

Tak to vypadá že import do té staré verze Thunderbird 31.8.0 povedl v pořádku, ale export tam žádný není. Preventivně spáchat bitovou kopii systému a zkusit nainstalovat tu poslední verzi pro W7 …
Ne všichni jsme měli z češtiny za jedna. Jsem dysgrafik a dyslektik.
masar

#47 Příspěvek od masar »

Kompletní zálohu Thunderbirdu (ale i Firefoxu...) lze provést malým (a šikovným) prográmkem Mozbackup české provenience, jím vytvořenou zálohu lze použít i pro přenos do jiných verzí TB). Tato utilita umí zálohovat celý profil, včetně mailů a nastavení volitelně.
Import zpráv lze samozřejmě provést i prostým skopírováním složky Mail ze starého do nového profilu.
.....jen mi není jasné, proč další instalace TB na W7, když chceš "jít s dobou" a Win11.
:wink:
ec1045
Kontaktovat uživatele:

#48 Příspěvek od ec1045 »

Ten programem u staré veze emaily neviděl ale i tak se bude hodit

Tak se povedlo a nepovedlo.

Přenos emailů do W11 se zdařil (přenosem profilu), co se mi nepovedlo bylo původní doručenou složku přestěhovat do stávající (trochu komplikace ale půjde s tím žít). Nastavení emailu na seznam se povedlo i s nastavením, aby se pošta zanechávala na serveru, po zadání hesla se začala stahovat veškerá pošta co byla na serveru cca někdy od roku 2010/2011 jenže se stáhlo necelých 4000 zpráv do konce roku 2012 a dál nic. Při pokusu zpustit stahováni znovu vyskočila hláška „Příkaz RETR nebyl úspěšně proveden. Chyba při získávání zprávy. Poštovní server pop3.seznam.cz zaslal odpověď: no such message“. Odeslání zprávy sám sobě proběhlo v pořádku.
ec1045
Kontaktovat uživatele:

#49 Příspěvek od ec1045 »

Tak už se mi seznam povedl rozchodit … zlatý Outlook 2007 aneb primitivnost sama … nastavit poštovní servery v Thunderbird je porod sasanek první kategorie. Ještě rozchodit odchozí poštu na webovém emailu a bude to …
masar

#50 Příspěvek od masar »

To je jen subjektivní dojem. Pouze to neumíš, to je celé.
:wink:
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“