Upgrade na Windows 11 - vyřešeno.
Moderátor: Moderátoři
Upgrade na Windows 11 - vyřešeno.
Mám ntb lenovo, požadavky splňuje, WinUpdate upgrade nenabízí...
Zkusil jsem připojit iso 22H2, 23H2, 24H2. Pokaždé to skončí hláškou, že se win11 nepodařilo nainstalovat. Zkusil jsem přes mrkvošrotího asistenta, ten mi pogratuluje, že počítač splňuje požadavky a skončí to stejně.
Při nabootování se objeví hláška - pravděpodobně jste se rozhodli pro upgrade. Stiskněte Ano pro ugrade, Ne pro čistou instalaci. A když stisknu Ano, napíše vyjměte USB disk a nastartuje do normálního systému.
Nechce se mi všechno znovu instalovat. Neznáte někdo nějakou flignu, jak ty W11 vnutit?
Dík.
- serviceman
Tohle je z bootování:Zkusil jsem připojit iso 22H2, 23H2, 24H2. Pokaždé to skončí hláškou, že se win11 nepodařilo nainstalovat.
Serviceman: Rufus upravuje boot, flyby zrovna tak. A to je k ničemu, protože přes boot upgrade nejde.Při nabootování se objeví hláška - pravděpodobně jste se rozhodli pro upgrade. Stiskněte Ano pro ugrade, Ne pro čistou instalaci. A když stisknu Ano, napíše vyjměte USB disk a nastartuje do normálního systému.
Kolega má ten samý stroj a ten samý problém. Další kolega, který upgradoval loni, tam W11 má.
Z leniva doporučili stáhnout iso, nakopírovat na disk, odpojit od sítě, vypnout antivir. Pak připojit iso a spustit setup. Výsledek je stejný.
- josef_novak
- serviceman
Kdysi jsme ještě používali tento postup:
1. Vymazat všechny soubory v adresáři C:\Windows\Temp
2. Zastavit službu "Windows Update"
3. Přejmenovat adresář C:\Windows\SoftwareDistribution na C:\Windows\SoftwareDistribution.old
4. Spustit službu
5. Zkontrolovat, zda služba "Windows Update" vytvořila nový adresář C:\Windows\SoftwareDistribution
6. Smazat adresář C:\Windows\SoftwareDistribution.old
7. Zastavit službu "Instalační služba modulů systému Windows"
8. Přejít do adresáře C:\Windows\Logs\CBS a vymazat všechny soubory v tomto adresáři
9. Spustit službu "Instalační služba modulů systému Windows"
10. Spustit nástroj "Vyčištění disku"
11. Restartovat PC
Má smysl to zkoušet i u W10?
- serviceman
- josef_novak
- serviceman