Trojkombinace JVC RV-NB-10B
Moderátor: Moderátoři
Trojkombinace JVC RV-NB-10B
zda by nebylo možné jej doplnit patřičným modulem B.T. které se houfně nabízejí např. na aliex. alibaba apod.,Sám jsem si kdysi osadil přenosné radiopřijímače moduly USB MP3 které nevyžadovali jakoukoliv náročnou montáž včetně připojení.
Zajímalo by mě zda lze použít některý modul pro spárování s bluetooth u výše uvedeného přenosné trojkombinace.
Děkuji za prvotní informaci
(Nevadilo mi to, lebo aj to rádio bolo len mono). Len aby si nebol potom prekvapený. V návode to zrejme neuvádzajú.
Na alíku som pre domáce použitie k starému receivru našiel modul s Yamaha čipom... ten hrá výborne.
- josef_novak
Pokud by to nevyráběli či v nabídkách nebyl tak bych to musel provézt i v mono provedení.
Ještě se zkusím popasovat s tím provedením ,vnější či vnitřní instalaci,zatím jsem nenarazil na vnější připojení ale jen vnitřní pro zabudování.
Nenašiel som už ani ten modul s Yamaha čipom...
Onehdá som kúpil takýto RX/TX... ten ide tiež super ! ...
https://www.aliexpress.com/item/4001248666912.html
Vďaka - opravené
- josef_novak
Zdrojem by byl můj NB a mobil možná rovněž sat. radia.
Předpokládal jsem když je těch modulů vyráběných mraky že jsou tam i různé možnosti technických parametrů od těch základních použitelných např. u běžného přenosného radia tak až po použití AV receivru konče.
Že tyhle moduly nemusí a nebudou splňovat technické požadavky tak aby zůstaly využité veškeré požadované vlastnosti k danému přijímači jsem opravdu netušil.
- Hape
- Kontaktovat uživatele:
Já jsem tedy v popisu toho BT adaptéru nikde nenašel seznam podporovaných kodeků pro přenos hudby. Jsou tam vyjmenovány jenom profily (oni jim říkají protokoly), mezi kterými je i A2DP (Advanced Audio Distribution Profile) což je profil pro stereo hudbu. Pro profil A2DP je povinný pouze SBC kodek (ztrátový) a ostatní jsou volitelné. A jestli se nemýlím, tak volitelný kodek bude použit pouze pokud jej podporuje jak ovladač BT modulu ve zdroji hudby (notebook ,mobil, tablet . . .) tak BT modul v přijímači (sluchátka, USB dongle . . .)dred píše:Pozeral som parametre viacerých typov - od tých najmenších minimodulčekov až po tie sofistikovanejšie - všetky sú v štandardných kodekoch bežne používaných, čiže stačí vybrať podľa prevedenia. . . .
Onehdá som kúpil takýto RX/TX... ten ide tiež super ! ...
https://www.aliexpress.com/item/4001248666912.html . . .
Nevím jak kvalitní zvuk vyluzuje to JVC a jestli má tedy smysl řešit kodeky. Jisté je ale to, že pokud jako zdroj hudby budou sloužit .mp3 soubory (což je 1. ztrátová komprimace) tak při jejich přehrávání přes BT dojde k překódování minimálně do povinného SBC kodeku (to je 2. ztrátová komprimace) a tím i k nějakému zhoršení zvuku. A překódování prý nezabrání ani to pokud bude hudba například komprimovaná AAC kodekem a BT vysílač i přijímač budou také podporovat AAC kodek. S tím je potřeba se buď smířit, nebo mít hudbu nekomprimovanou, nebo komprimovanou bezeztrátově, třeba kodekem FLAC. Potom při přehrávání dojde na zařízení ze kterého se přehrává pouze k jednomu zakódování do ztrátového kodeku podporovanému oběma stranami přenosu a nebude probíhat překódování do jiného ztrátového kodeku s možným negativním ovlivněním kvality zvuku.
Nakonec on ten povinný ztrátový SBC kodek asi nebude tak hrozný, pokud se mu pošle nekomprimovaná hudba. Mám obyčejná BT sluchátka Sony WH-CH520 podporující kodek AAC a mobil Sony podporující také kodek AAC. V PC mám také BT ovladač podporující kodek AAC. V těch sluchátkách jsem rozdíl mezi SBC a AAC kodekem žádný neslyšel, ale je mi už přes 50, tak možná někdo mladší by ho slyšel.