Řízení hořáku olejovýho topení

Dotazy na technické problémy, vlastní řešení technických problémů

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
kejki

#16 Příspěvek od kejki »

Benzínový čistič je kvůli ceně dopovaný acetonem.
IPA je aktuálně za i s dopravou za 205,- na Temu.
kovka

#17 Příspěvek od kovka »

Mám dobré zkušenosti s Kontakt PCC a má i štěteček
EKKAR

#18 Příspěvek od EKKAR »

Lukas-Peca píše:EKKAR: toulenem rozpustíš všechny nápisy a nejspíš i některé plasty. .....
Myslel jsem obecně tuky, na elektroniku toluen samozřejmě jen omezeně a to ještě po kontrole, jestli to dají plasty. Ale je spousta jinejch, vůči tuhým polymerům "něžnejch" a přitom vůči mastnotám agresivních rozpouštědel, bohužel světovej ekofašistickej řád nám technikům čím dál víc hází klacky pod nohy svýma zákazama jejich používání i výroby - tetrachlór(etylén), perchlór(etylén), xylen ...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
Lukas-Peca
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od Lukas-Peca »

Perchlor je to samé co tetrachlorethylen a obojí rozpouští plasty jako např. polystyren nebo PVC úplně náramně.
Celeron

#20 Příspěvek od Celeron »

Techničákem ani benzínovým čističem to skoro nešlo. Tak jsem použil uchošťoury a aceton a dával bacha abych se někde nepřitřel k plastu. Zítra to dám na 230V a kouknu co dělají zdroje a testnu relátka.
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Guggy

#21 Příspěvek od Guggy »

2krat uz jsem tyhle kamna resil a vzdy byly vypalene kontakty na relatkach, uz si teda nevybavuju ktere ale nejhur vypadali vzdy 2 kusy relatek, zbytek byl celkem ok, ale sem menil vzdycky vsechny. Jednou byl rozpadanej potik kterej je vyvedenej na panel.

Jinak teda vsechnu elektroniku cistim IPOu, pokud ji nemuzes sehnat tak ji ma za celkem slusnou cenu i zelenej ufon, osobne pouzivam ale 5l kanystry jsou vyhodnejsi.

IPA + cistici nylonovy kartacek je celkem dobra kombinace
zelenej ufon 1L - 160kc
bral sem 5l kanystr u ecoliquid - 500kc
ted se divam ze na allegru se da 5l sehnat uz za 250 ale to jsem jeste nezkousel
Celeron

#22 Příspěvek od Celeron »

Opraveno, odzkoušeno, hóří, ventilátory se rozbíhají, čerpadlo běží a reguluje otáčky. Má to 40 KW, takže dílna byla za čtvrt hodiny citelně zahřátá.
Napětí zdroje bylo v pořádku. Elyty všechny bez ztráty kapacity a ESR jak nový.
Problém na desce je dost zásadní. Polovina spojů k relátkům je jen šířky cca 0,8 mm a malý pájecí plošky cca 2,5 mm u asi 1,5 mm vrtání pro nohy relátek, jak cívek, tak kontaktů. Plošák (dost mizerný kvality) byl skoro na všech těchto slabých vývodech odpařený a dva spoje byly dokonce přetržený, to byla ta "oprava" ťukáním na desku nebo relátka. Majitel se sice dušoval, že relátka nikdo nikdy neměnil ale já to vidím podle bambulí cínu na vývodech relátek na zásah kutila trafopájkou.
Vývody pro relátka jsem opravil kouskem 0,15mm drátu vytaženýho z pocínovanýho lícna. Natvaroval jsem ho do tvaru U kolem nohy relátka a natáhl asi 5 mm po přívodní dráze na plošákua zapájel.
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
ondraN

#23 Příspěvek od ondraN »

Dobrá práce :prst:
Věci napadené kutilem domácím, to je vždycky děs.
EKKAR

#24 Příspěvek od EKKAR »

Kutilmil ze Skalice to zabalil potom, co mu bylo fórem vytknuta nadměrná konzumace repáku a podobných tekutin místo vlastní aktivity na poli elektroniky ... Poslední jmenovanej pořád ještě bohužel dejchá.
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
Odpovědět

Zpět na „Poradna“