Excel

Dotazy na technické problémy, vlastní řešení technických problémů

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
LukasFlamik
Zablokován
Zablokován

#31 Příspěvek od LukasFlamik »

TO martinkopp. Ano presne si to povedal. Nepoznáš niekoho. a ako som písal odmena v rámci možností istá.
martinkopp

#32 Příspěvek od martinkopp »

Bohužel neznám, já se s tím musel naučit sám. Ale teď když už musím něco dělat v excelu, tak se mi u toho kroutí všechny prsty :-)

Zkus poptat třeba tady https://www.accessforums.net/index.php nebo existují i jiné databáze. Já access používám už spíš jen z historických důvodů a proto, že to v compu vždycky už bylo nainstalováno jako součást office.
LukasFlamik
Zablokován
Zablokován

#33 Příspěvek od LukasFlamik »

Dík ale do fóra sa mi to už nechce písať. Už som to pílsal na 3 fóra a nič. To potom prestane baviť.
martinkopp

#34 Příspěvek od martinkopp »

LukasFlamik píše:Dík ale do fóra sa mi to už nechce písať. Už som to pílsal na 3 fóra a nič. To potom prestane baviť.
Chybu děláš především v tom, že neustále nabízíš odměnu, ale nikdy nenapíšeš kolik. Řešilo se to tu mnohokrát, především u pracovních inzerátů kde dotyčný neuvádí mzdu, ale pak se hrozně rozčiluje když napíšu že na takové inzeráty nebude nikdo reagovat a většinou vztekle práskne dveřmi a odejde :-)

Napiš: Dám 10k tomu, kdo mi udělá to co potřebuji a uvidíš. Pokud se nikdo neozve, znamená to většinou jediné - nabízíš za práci málo.
Naposledy upravil(a) martinkopp dne 30 zář 2025, 18:22, celkem upraveno 1 x.
LukasFlamik
Zablokován
Zablokován

#35 Příspěvek od LukasFlamik »

To martinkopp: Ponúkam 100€. Malo by to byť 2500kč
Hape
Kontaktovat uživatele:

#36 Příspěvek od Hape »

Myslím si, že bys to s pomocí třeba Google Gemini zvládl sám, jako já. Požádal jsem Gemini aby mi připravila postup krok za krokem a jako takové domácí cvičení jsem zkusil spáchat něco podobného, co chceš. Bohužel pro tebe nepoužívám a nemám Microsoft Office ani Microsoft Access, tak jsem to dělal v LibreOffice a jejich LibreOffice Base.
Gemini mi připravila opravdu návod krok za krokem a asi za půl hodiny jsem měl připravenou databázi s formulářem pro vkládání dat a je k tomu i vytvořená sestava pro prohlížení a tisk dat. Neřešil jsem vložení již nějakých existujících dat a provázání s jiným formulářem, ale to by šlo jistě také s pomocí Gemini vyřešit.
Vytvoření toho základu mi trvalo asi půl hodiny, jak jsem psal, ale další čas mi zabralo upravit sestavu tak aby byly popisy sloupců v řádcích celé, protože je sloupců hodně. Musel jsem zmenšit okraje stránky, upravovat šířku a výšku sloupců a velikost písma. Nevím tedy, jestli je to to co potřebuješ, ale třeba aspoň jako ukázku připojuji pár snímků obrazovky.
Přílohy
Sestava.PNG
Sestava.PNG
Formulář.PNG
Formulář.PNG
Tabulka s uloženými údaji.PNG
Tabulka s uloženými údaji.PNG
Nastavení polí tabulky.PNG
Nastavení polí tabulky.PNG
LukasFlamik
Zablokován
Zablokován

#37 Příspěvek od LukasFlamik »

Ďakujem za Informácie. Už je to vyriešené.
Odpovědět

Zpět na „Poradna“