Benzinová rotační sekačka - poraďte s opravou
Moderátor: Moderátoři
- jirka5
Benzinová rotační sekačka - poraďte s opravou
Sekačka má tu závadu, že motor se těžko spouští, pak běží několik vteřin až minut. Chod je přitom velmi nepravidelný, občas si střelí do výfuku, po návratu páčky sytiče do polohy RUN motor chcípne. Když motor běží, tak kolem karburátoru rosí benzín, i když jinak plovák bezvadně uzavírá. Motor lze natočit až po několika minutách (občas), co chcípnul.
Karburátor jsem vyčistil, vyměnil svíčku a promazal všechny bowdeny. Nic nepomohlo.
Nevěděl by někdo, o jakou závadu by se mohlo jednat nebo kdo provádí servis těchto strojů? Dříve jsem jezdil přímo do Libice a byl jsem velmi spokojen. Před několika lety my tam oznámili, že už servis těchto čínských sekaček neprovádějí, protože nemají z Číny náhradní díly.
- jirka5
S fotkou bude asi problém. Motor je celej zakrytovanej, takže se z toho moc nepozná.
Diagnostiku nad zatvorenou truhlou korigujú aj detaily. Z citátu je zrejmé, že mu na prevádzku stačí to čo je v karbeci - potom by to chcíplo tiež. Za ako dlho to po otvorení kohúta nádrže vypne? Ako ten čas vypnutia súvisí so stavom plného karbeca alebo skoro prázdneho? = Nevzniká v nádrži nežiadúci tlak? A vôbec v základe: spomínajú sa ventily - je to štvortakt?jirka5 píše:Jakmile otevřu přívod benzínu, tak motor chcípne.
- jirka5
adakar: Samozřejmě, že to je čtyřtakt. Vypne to hned po otevření kohoutu nádrže. Dírka ve víčku nádrže je čistá, takže podtlak určitě nevznikne. Vyměním karbec a uvidíme.
- otakarv
- Kontaktovat uživatele:
Před léty jsem sekal zahradu a najednou motor začal blbnout, něco jak popisuješ Ty. Vymontoval jsem karburátor, zavezl do servisu kde mi jej v ultrazvukové čističce vyčistili, dovezl domů, namontoval a motor chytil na první šup. V servise mi poradil že nemám na zimu nechávat v sekačce benzín, prostě zbytek buď vyjet dokonce nebo z nádržky vyčerpat a zbytek v karburátoru nechat vyjet. Ty jejich biosložky co tam cpou do těch benzínů dělají prostě šarapatu.
Bydlím blízko polských hranic a tak tam jezdíme tankovat benzín, naftu, mají tam lepší kvalitu. Syn mi dávno říkal že ať do své felicie zkusím natankovat jejich 98 (vždy jsem tankoval 95), nedávno jsem vyzkoušel a musím říct že je to poznat na výkonu. Je tam benzínka "BPme" a mají tam na 98 a naftu od čtvrtka do neděle akci. Mám v mobilu i jejich aplikaci takže mám v podstatě 98 za cenu 95, možná ještě o malinko levnější.
Nemyslel-nepísal som podtlak, ale tlak.. Myslel som nejaké vracanie benzínu - a v tej súvislosti niečo v neporiadku - až tam teda vracanie je a nie je to samospád (jj, plavák asi samospád..).. Len tipy na ďalšie zamyslenie - konkrétna rada je skôr náhoda..
Strieľanie môže byť veľa benzínu, načasovanie, proste zlé spaľovanie.. Vzduch máš hovoríš ok (benzín zo vzduchovej cesty si dal predpokladám preč a už si aj zistil či sa ti tam dostáva ďalší), čo ventily? Nemôže to ísť späť? Nie je vysoká hladina, a je to na hrane = u zatvoreného prívodu sa to s tým nejako vyrovná, ale pri neustálom prísune nie?
Píšeš ak otvoríš ventil, chcípne hneď, aj keď je v karbeci benzínu minimum? Píšeš že plavák zatvára normálne. Nie je v ňom benzín a tlak mierne naplneného plaváka na zatvorenie nie je dostatočný? Otvára plavák nejaký nežiadúci podtlak? Odkiaľ?
- jirka5