Widle otevřený soubor = problém

Software potřebné k práci s elektronikou

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
DukeNuke

#16 Příspěvek od DukeNuke »

Pro mrkvošrotí věci existuje sharepoint.
pdf obvykle nikdo needituje.
Uvedený problém jsem řešil skriptem ve vbs - je ale nutno převzít vlastnictví (TakeOwnership), soubor korektně uzavřít a tím se uvolní hold. Tím neříkám, že to je nejlepší řešení. A pro pdf jsem ho nikdy nezkoušel.
pdp7

#17 Příspěvek od pdp7 »

Michal22: hlásí, že je otevřený v jiném programu, ale kdo to se nedozvím. Uplně to stejné jako když ho mám otevřený já a nevšimnu si.
A jo, PDF tu needituje nikdo, ale když je potřeba vygenerovat na konkrétní místo tak prdlačku, musím ho dát jinam a pak na to myslet.

Další věc je, jak se tu tvrdilo, že pro určité typy souborů je možno mít sdílené.
Takže některé ano, některé ne, ó bóže co je tohle za psychárnu. To je prostě operační systém za dvě h.vna
:lol:
rnbw

#18 Příspěvek od rnbw »

Office si to zdielanie robi nejakym svojim pochybnym sposobom - preto vytvara subory s divnymi nazvami (zacinajuce na ~$).
samec

#19 Příspěvek od samec »

Asi najjednoduchšie riešenie pre tento konkrétny prípad je nazdieľať ten sieťový disk na samba serveri dva-krát. Raz ako read only a druhý krát len na zápis, ale cez heslo. Tým pádom ti ten súbor zablokuje len niekto, kto ho bude generovať, ale generovanie trvá len chvíľku. Určite nie dva dni. Všetci ostatní ho môžu mať otvorený na čítanie hoc aj mesiac.
Odpovědět

Zpět na „Software“