Kdo to projektoval III
Moderátor: Moderátoři
-
Lukas-Peca
- Kontaktovat uživatele:
U těchto staveb se často stává, že majitel před dokončením buď zkrachuje nebo umře. Tyhle domy jsou navíc za původní cenu neprodejné, kdo má tolik peněz, tak si radši postaví nový dům podle svého vkusu.
Rozhodnul jsem se za neustálý probouzení potomstva pomstít oný uřvaný čtvernohý pažravce - sousedce potažmo taky. I vzal jsem tlustou a mastnou kůži ze slaniny a namatlal s tím za nočního ticha vně bytu futra sousedčinejch bytovejch dveří od podlahy až kam jsem dosáhnul vysoko. Výsledek - jozefčice začala při následujícím otevření bytu kolem 6 hodiny ranní zuřivě oblizovat futro, nejdřív u podlahy, pak pokračovala vejš, až stála na zadních našponovaná jak ruSSácká čestná stráž u kremlodorský zdi a lízala a lízala - a když už nemohla dosáhnout vejš, začala ty namaštěný futra hlasitě zaštěkávat ... Sousedice nechápala, co psice vyvádí, takže jí to nakonec zatrhla odtažením za obojek do hloubi bytu a uvězněním v pokoji, aby nemohla ke vchodu. Mávli jsme rukama, že jozefčice zblbla - a jak sousedice "zajela", namaštění futer jsem pro jistotu zopakoval - několikrát po sobě. A po pár dalších pokusech o vylezení na svislou stěnu už sousedice nepochybovala, že psici se zašmodrchal ten uzel na prodloužený míše, kterej měla místo mozku - a přestala ji pouštět z pokoje do předsíně, takže ve výsledku nemohla zaštěkávat přes bytový dveře každej jednotlivej příjezd vejtahu - klidu na patře bylo dosaženo bez vynaložení fyzickýho násilí ...
A kutilmile - nelituju tě
Zabit to nemůžeš i když máš ne 1 000, ale 1 000 000 000 chutí to udělat, to bys byl v tu ránu "public enemy" v celým 40-bytovým paneláku, odstěhovat se nemáš kam ... Tak prostě učuníš takový opatření, který přesvědčí samotnou majitelku o nutnosti milou kostižerku zavřít a zabránit jí dělat virvál pokaždý, když cvaknou dveře vejtahu ...
Když se vrátím k tomu podnikatelskému baroku, nezapomenu na výrok mé mámy, když jsme hledali nějakou adresu a kolem takového baráku projeli potřetí: "to má nejmíň 25 oken... chudák ženská...". Inu, nám bylo vždycky jedno, co kdo má, a v čem bydlí, či nebydlí.
A sousedské vztahy? V paneláku na to, aby otravoval všechny ostatní, stačí jeden. A, protože jsem v práci spravoval nemovitosti firmy po celém kraji, jako bokovku po kolegovi, který náhle zemřel (a už mi to, jako obvykle, zůstalo), užil jsem si sousedů různého ražení, až haňba, to by bylo na knihu.
Ale to sem taky nepatří.
Jen přípodotek - v takový stavbě prakticky NIKDY majitel/ka nebo další člen/ka rodiny nemeje vokna, ani neprovádí další domácí, úklidový nebo třeba zahradnický práce. Původci takovejch věcí na takový starosti vždycky MAJ SVOJE LIDI ...Hill píše:...
Když se vrátím k tomu podnikatelskému baroku, nezapomenu na výrok mé mámy, když jsme hledali nějakou adresu a kolem takového baráku projeli potřetí: "to má nejmíň 25 oken... chudák ženská...". ....
https://www.novinky.cz/clanek/zahranicn ... e-40555632
https://www.youtube.com/watch?v=lDU_5ZO-uSM
https://www.idnes.cz/karlovy-vary/zprav ... zpravy_pmk