Fén Sencor SHD 6600
Moderátor: Moderátoři
- otakarv
- Kontaktovat uživatele:
Fén Sencor SHD 6600
Na rukojeti jsou dva šroubky které jsem odšrouboval, zadní děrovaný kryt se pootočí a sundá ale celý ten černý kryt ještě nějak drží na tom červeném tělese. Jsou tam ještě nějaké gumové oválné jakoby zátky ale nějak silně tam drží a bojím se je násilím vyndat (jak nebude jiná možnost tak to budu muset tu sílu použít).
Nemá někdo s tím nějaké zkušenosti abych si nenadělal více práce? Přikládám obrázky.
Ano, téměř po celém obvodu bývá západka (zub), ty gumové čudlíky vypadnou po rozebrání. Chce to něčím podebrat v místě rozšklebení u rukojeti a objet dokola a západku tím uvolnit. A sílu to chce i pak při opětovné montáži.Ivan_01 píše:Aj keď si myslím, že to je len dizajnový prvok a celé to držia západky dookola telesa fénu
- otakarv
- Kontaktovat uživatele:
Nemusí, jeden jsem zkusil opatrně pomocí tenkého šroubováku dostat ven a je tam pouze na okrasu.BOBOBO píše:Musej ven .
Pravdu měli Ivan_01 a lesana87. Opatrně jsem rozevřel již povolenou rukojeť a dále kde to drželo jsem opatrně zapáčil plochým šroubovákem až to vyskočilo z jedné západky, to samé z druhé strany a ještě dalši západky jsou nahoře.
Mockrát děkuji všem za pomoc, nyní musím ještě "vydolovat" motorek s vrtulkou a zjistit co tam chrastí a brzdí jej neboť nemá ty správné otáčky.
Někdy má jeden ten gumový špuntík ouško na pověšení, ale většinou jsou tam opravdu jen na parádu.
Edit: Teď koukám na tu poslední fotku, že už ta střeva vyndaná máš.
- Artaban001
- otakarv
- Kontaktovat uživatele:
Jj, povedlo se.lesana87 píše:Edit: Teď koukám na tu poslední fotku, že už ta střeva vyndaná máš.
Přívody k motorku jsem odpájel z oček topného tělíska a samotný motorek odzkoušel pomocí laboratorního zdroje, točil se bez problému, žádné namotané vlasy jsem tam nenašel. Proměřil jsem usměrňovací diody jak na tom motorku i jednu na topném tělísku, všechny vypadají v pořádku. Prohlédl jsem topné tělísko ale na přepínače jsem nesahal zda dobře přepínají, zda mají dobrý kontakt.
Takže fén poskládám a odzkouším. No s těmi krycími mřížkami to je teda zážitek, ta malá vpředu ještě jakž takž ale ta vzadu pro nasávání to byl vcelku zážitek, stále mi vypadávala ale až do chvíle když mě napadla spásná myšlenka upevnit jí pomocí gumičky a špejle, viz přiložená fotka.
Nastavil jsem na přepínači nižší teplotu, zapnul jsem do zásuvky a pustil. Motorek se krásně roztočil ale pouze na několik vteřin a opět jel na nízké otáčky. Při pohledu na topnou spirálu se v jednom místě uchycení tím dutým nýtkem kousek pár milimetů rozsvítila do červena, zbytek zůstal normální. Myslím si že zrovna tam bude problém ve špatném zanýtování (přichycení odporového drátku).
No nic, jak to rozebrat už vím tak se dneska opět do toho pustím ale až uvařím oběd a po obědě si zdřímnu jako miminko. Pokud mě nebude nahánět snacha.
- otakarv
- Kontaktovat uživatele:
Já také jednou pro kamaráda objednával z Ali motorky do vysoušeče bot a stejný problém, až na třetí krát přišly.