Vápnem se maluje štětkou.Lukas-Peca píše:... nebo naopak nejde rozválet.
Beton
Moderátor: Moderátoři
-
Lukas-Peca
- Kontaktovat uživatele:
Vápno jde válečkem krásně, výsledek opravdu dobrý, akorát se musí líp připravit podklad než u hlinky a je potřeba tři vrstvy. když se použije váleček s delším chlupem a vápno se nechá hustší, tak jak se ty chlupy při odvalování odtrhují, tak to udělá takové bodliny, úplná umělecká omítka. Ale je to jen na strop, na stěnách by se na to chytal prach.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Top farba je u mňa StoColor. Vynikajúco kryje, bežne postačí jedna vrstva, zaujímavosťou je ako rôznym nasvietením dáva na jednej ploche rôzne odtiene, nevýhodou je vyššia cena - čo sa ale vracia jednovrstvovým použitím - nehovoriac o čase a námahe.. Primalex plus kľudne aj tri vrstvy, nervy začínať stále odznova, a ešte to nie je ono.. Ale nabielo ho používam..
Balakryl při natírání pění, blbě kreje, vydrbává štětce a musí se aspoň 3-4 vrstvy. Duluxy stačí na dřevo jen základovka a už barva dřeva neprolejzá jako u Balakrylu. Na základ stačila za 12 hodin jedna vrstva lesklý, která nelepila už za 10 minut a je to naprosto super. Cena sice asi o 1/3 vyšší ale úspora práce neskutečná. Těch křídel mám 30 a kdybych to natíral 4 x Balakrylem z obou stran, tak to budu dělat asi ještě na Vánoce.
Nie je problém: vysklenie storočných flígrov, prerábka potrebných, opálenie rámov až na drevo, prebrúsenie, vytmelenie, prebrúsenie, vytmelenie, prebrúsenie, silno riedená horúca fermež, bežne riedená horúca fermež, možno prebrúsenie, riedka Jefa, prebrúsenie, bežná Jefa, prebrúsenie, dtto medzitým všetky oknové lišty, zasklenie flígra izol. dvojsklom, čiže položenie skla na vymedzovačky do pretierateľného silikonu, druhého jednosklom, na silikon lišty, bezhlavičkové klinčeky a na ne tmel, prebrúsenie, Oknol, prebrúsenie, Oknol, MA-KO, určite som na niečo zabudol, len tesnenie je už 20 rokov stále v kotúči, 4iz., 100m2, dva balk. 1 veľká logg. s veľkými preskleniami, stav. odborník to hladkal a neveril že to nie je plastové.. len keby to človeka nebavilo tak celosezónna pakáreň.. Plastové by som nechcel ani keby mi za ne platili.. Prešlo 20 rokov, sú ako nové, možno preto že sme sa tam nakoniec nenasťahovali, len pohľad sa posunul - na dom musia plasty - práve kvôli tej údržbe - je mi o 20 rokov viac, a keby drevo potrebovalo údržbu najviac, bude mi ešte viac..Celeron píše:.....kdybych to natíral 4 x Balakrylem z obou stran, tak to budu dělat asi ještě na Vánoce.
Nehodlám se s tím zas moc srát, pokud to vydrží 10 let, tak vydrží, nejspíš už mě to nebude zajímat, co s tím dědicové vyvedou.
Měl jsem půjčenej podlahářskej měřák vlhkosti. Po 28 dnech co se počítá na vyzrání betonu byla vlhkost 27, nevím čeho. Skoro týden se do trubek podlahovky valila voda od počátečních 15℃ s přidáním 5℃ každý den až do 40℃, takzvaná zátopová zkouška. Po tom týdnu se vlhkost nezměnila, stále 27. Další týden se topilo stále topnou vodou 35℃, v místnostech bylo 32-33℃ a běžel v nich odvlhčovák. Pokud zrovna venku nepršelo, tak jsem 2-3 x denně průvanově na 5 minut vyvětral. Vlhkost klesla po týdnu na 22-23. Do 15, kdy se může lepit vinil ještě daleko, počítám ještě 14 dní minimálně.
To by znamenalo né půlka ale konec října, skoro 2 měsíce od betonování.
Máte prosím někdo zkušenost za jak dlouho vám to vyschlo? Beton, anhydrid mě nazajímá.